REKLAMI GEÇ

Kadınlar 81 yıldır seçiyor seçiliyor

Kadınlar 81 yıldır seçiyor seçiliyor

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81’inci yılı kutlanıyor. Türk kadınının birçok ülkeden önce elde ettiği bu hakkın verilişinin yıldönümünde, siyasiyeler de açıklamalar yaptı. O açıklamalar şöyle:

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2015 Cumartesi, 09:54

TİN: CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ ADIMLARINDAN
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, seçme ve seçilme hakkının sağlanmasıyla kadınların daha da güçlendiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Birçok batılı ülkeden önce ülkemizde kadınlarımıza tanınan seçme ve seçilme hakkı ile demokrasi adına Cumhuriyet tarihinde en önemli adım atılmış ve yasal düzenleme ile kadınlarımız haklarına kavuşmuştur. Kadınlarımızın toplumun her alanında söz sahibi olmasının ekonomik ve sosyal kalkınmamıza doğrudan katkı sağladığı bilinen bir gerçektir.”

BASMACI: KADINLAR HAYATIN HER ALANINDA GÖREV ALDI
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Türk kadınına birçok dünya ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı verildiğini anımsatarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934’ten günümüze kadar kadınlarımız hayatın her alanında başarıyla görev almıştır. Eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda başarıyla görev alan kadınlarımız, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır.

ARSLAN: TÜRKİYE CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN ÖNCÜSÜDÜR
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce tanıyan Atatürk Türkiyesi, cinsiyet eşitliğinin toplumdaki ve bölgesindeki öncüsüdür” diyerek, şu açıklamayı yaptı:
“Erkeklerle eşit koşullarda üretime, çağdaş ve laik eğitime, istihdama ve siyasete katılma hakkına sahip olması gereken kadınlar, batılı anlamda tüm kazanımlarımızın ve Atatürkçü değerlerin en somut sahibi ve taşıyıcı gücüdür. Tüm Ortadoğu ülkelerine örnek olabilmiş laik Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün liderliğinde tüm devrimlerde kadınları öne çıkardı. Birçok gelişmiş ülkede adı anılmayan kadınlar, siyasette, yönetimde ve yeni bir ulus kurma sürecinde hep ön saflarda yer aldı.Toplum içinde kimlik ve kişilik buldu.”

ZOLAN: CUMHURİYETİMİZİN EN ÖNEMLİ REFORMLARINDAN
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk kadının 81 yıl önce Türk siyasi hayatında söz sahibi olmaya başladığının vurguladığı açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:
“Bizleri canından ve ruhundan bir parça olarak gören ve tüm hayatını yaşamımızın daha iyi olması için fedakarca harcayan Türk kadını, tüm tarihimiz boyunca önemli ve saygın bir konuma sahip olmuştur. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü Cumhuriyet tarihimizin en önemli reformlarından biri olmuştur. Bu yasa ile kadınlarımız 81 yıl önce Türk siyasi hayatında yerini almış ve her geçen gün bir adım daha ileriye doğru ilerlemeye devam etmektedir.”

FİLİZ. HAK TAM OLARAK YERİNİ BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALKMASIYLA BULDU
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, alınan mesafeye rağmen, ülkemizde kadın erkek eşitliği uygulamaları açısından gelinen noktanın çağdaş dünyanın çok gerisinde kaldığını belirterek, şunları kaydetti:
“1934’te kadınlarımıza tanınan seçme ve seçilme hakkı tam olarak yerini başörtüsü yasağının kalkmasıyla bulmuştur. Artık bu milletin meclisinde başörtülü bakanımız, milletvekillerimiz hak ettikleri koltuklara oturabiliyor ve milyonları temsil edebiliyor. Bu hak sadece mecliste değil, belediyeler ve her türlü kamu kurumlarında da yerini bulmuştur. ”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu