REKLAMI GEÇ

Kadınlar sağlık taramasından geçiriliyor

Kadınlar sağlık taramasından geçiriliyor

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle özellikle kırsal kesimdeki kadınlar başta olmak üzere, köylerde hastaneye gidemeyen kadınları sağlık taramasından geçiriyor.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2010 Çarşamba, 18:09

Proje, merkeze bağlı Karakurt Köyü’nde başladı. Buradaki toplantıya Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin ile meclis üyesi kadınlar ve köy sakinleri bayanlar katıldı.

Başkan Yardımcısı Gökoğlan, belediyeye yeni bağlanan 11 köy ile Bağbaşı’nda eğitim ve sağlık taramasının yapılacağını kaydederek, “Belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü bu proje için elinden geleni yapacak. Projeyi Karakurt’tan başlattık. Sağlık taraması aracı ve gerekli personelle köy köy dolaşacak. Burada eğitim ve sağlık taramasının yanında kadınların diğer sağlık sorunları varsa bunları da tedavi etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, kanserde erken tanının halk sağlığı açısından son derece önemli olduğuna işaret ederek, “Hastanelere gelemeyen kadınlara sağlık taraması yapacağız. Erken tanıyla bu hastalığın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Eğitimle birlikte kadınlarımızı hastalığa karşı bilinçlendireceğiz” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Kanser ve Erken Tanı Ünitesi Doktorlarından Mustafa Ali Ekin ise kanser konusunda kadınlara bilgi verdi. Projeyle yaklaşık 3 bin kadının kanser taraması yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Ekin, “Eğitim toplantıları düzenleyerek de kanser konusunda kadınlarımıza bilgi aktaracağız. Eskiden kalp hastalılarından ölüm 1. sıradayken şimdi kanserden ölüm 1. sıradadır. Tarama ve eğitimle bunu düşüreceğiz. Taramayla hastaneye gelme düşüncesi olmayan, evinde oturan 30 ile 65 yaş arasındaki kadınları ulaşacağız” dedi.

Daha sonra Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin ve meclis üyesi kadınlardan Ayten Bahtiyar da bir konuşma yaptı. Eğitimin ardından, köy sakini kadınlar sağlık taramasından geçirildi. Proje kapsamında Karakurt’un ardından Bağbaşı’na gidileceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu