REKLAMI GEÇ

KADINLARDAN BARIŞ ÇAĞRISI

KADINLARDAN BARIŞ ÇAĞRISI

8 Mart Dünya Emekçi Günü dolayısıyla Candoğan Parkı önünde toplanan KESK’li kadınlar beyaz bayraklarla Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Barış çağrısında bulunan kadınlar, “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” sloganları atarak kadın cinayetlerini protesto ettiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2016 Salı, 19:13

KESK’e bağlı sendikalar ile bazı siyasi partilerin kadın üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Candoğan Parkı önünde toplandı. Kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti protesto eden kadınlar, ellerinde beyaz bayraklarla Delikçınar Meydanı’na yürüyerek barış çağrısında bulundu.

denizli-beyaz-bayrakli-baris-cagrisi-kadinlar-gunu-2

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR
KESK’li kadınlar adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Gamze Aksu Karagöz yaptı. Karagöz, “Tek adam rejimini kurmak için bize dayatılan kirli savaş politikalarını reddediyoruz. Biz kadınlar AKP’nin ve sarayın savaşına karşı, halkların eşit temelde bir arada yaşayabileceği bir geleceğin, kadınların barış mücadelesiyle mümkün olacağını biliyoruz. Bu nedenle savaşa karşı barışı, tekçiliğe karşı bir arada eşit yaşamı ve dayatmalara karşı direnişi büyütüyoruz” dedi.

denizli-beyaz-bayrakli-baris-cagrisi-kadinlar-gunu-3

8 MART RESMİ TATİL OLSUN
Kadınlara 8 Mart’ın resmi tatil olması gerektiğini ifade eden Karagöz, “Kadınların istihdamda var olmasını esnek ve güvencesiz çalışma koşullarına bağlayan yasal düzenlemelerden vazgeçilerek, kadınlara güvenceli istihdam olanakları yaratarak yasal düzenlemeler yapılmalı. Kadın istihdamının önündeki en büyük engel olan bakım sorumluluğunun erkek-devlet ve işveren tarafından paylaşılmasını sağlayan politikalar geliştirilmeli. Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti engelleyecek gerekli yasal düzenlemeler derhal yapılmalı, İstanbul sözleşmesi başta olmak üzere imza atılan uluslararası sözleşmelerin gereği yerine getirilmelidir” dedi.

Basın açıklamasının ardından, kadınlar özgürlük ve barış sloganları atarak dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu