REKLAMI GEÇ

Kamu-Sen’den AFAD Müdürü’ne baskı suçlaması

Kamu-Sen’den AFAD Müdürü’ne baskı suçlaması

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, Denizli Afet Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Demirci’yi personel arasında ayrımcılık yapmakla, bazı işleri savsaklamakla suçladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2015 Salı, 14:02

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, düzenlediği basın toplantısında, AFAD İl Müdürü Recep Demirci’nin icraatlarını hedef aldı. Demirci’nin personele karşı tavırlarının bir amire yakışan nitelikte olmadığını öne süren Kurşunoğlu, “Bir amire yakışmayacak tavırlarını düzeltmesi için kendisiyle ve sayın Valimiz ile görüşmeler yapılmasına rağmen, Müdür Bey ‘dediğim dedik’ havalarında ve hala kendi bildiğini okumaya devam etmektedir” dedi.

DEMİRCİ’YE YÖNELİK SUÇLAMALAR
Kurşunoğlu, “Demirci’nin haksız uygulamaları” dediği örnekleri ise şöyle sıraladı:
-Personelin görevi olmadığı halde alt görevleri tehditle ve zorlayarak yaptırması.
Arazi, seyyar, yolluk gibi ödemelerde personeller arasında ayrım yaparak aynı göreve giden personelin birine yolluk ödeyip diğerine ödememesi.

-Bahçelievler’de itfaiye bahçesinde bulunan geçici Afet Yönetim Merkezi olarak hazırlanmış konteynerler, 2014 Temmuz ayında 15 bin 600 lira, artı KDV bedelle taşınmış, ancak hala elektrik ve data hattı bağlantıları yaptırılmamıştır.

-Bir afet ya da olağanüstü durumda, mevcut kriz merkezi çalışmazsa yedeği de gayri faal durumda olacaktır. Kuruma ait araç-gereçlerin tamir, bakım ve onarımı zamanında yaptırılmaması.

-Depo ve arama kurtarma ekibinin ikamesi amacıyla 2014 Kasım ayında teslim alınan 32 bin lira, artı KDV harcama yapılan yere dokuz ay geçmiş olmasına rağmen geçerli bir gerekçe olmadan taşınma işlemini gerçekleştirmemiştir. Tamir, tadilat yapılan yerin bakımsızlıktan çürümeye terk edilerek devlet zarara uğratılması.

-Çalıştığı personelin yüzde 80 ile sorunlu olduğu için çalışanlar hakkında tutanak düzenleyerek ceza almaları için elinden geleni yaptığıifade edilmektedir. Kurumdaki tüm idari ceza soruşturmalara sürekli muhakkik olarak aynı kişinin atanması ve tüm soruşturmaların personelin aleyhine sonuçlanması manidardır. Bu konunun araştırılması gerektiğine inanmaktayız.

-Müdür Bey, yaptığı hataları kabul etmediği gibi, yanlış politikalarına itiraz eden personeli başka bir kurum bulması konusunda tehdit ettiği, itiraz eden personelin görev kağıtlarından isimlerinin silinerek veya göreve yazılmayıp, dairede tutularak yasal haklardan mahrum bırakılması, rencide ederek mobbing uygulanması.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu