REKLAMI GEÇ

Kamu-Sen’den İş güvencesi tepkisi

Kamu-Sen’den İş güvencesi tepkisi

Türk Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri, taşeronluk sistemi ile ilgili yasa tasarısı görüşmelerinde, kamu görevlilerinin iş güvencelerini ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2014 Perşembe, 14:17

Pamukkale Kaymakamlık binası önündeki eyleme Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri katıldı. Kamu çalışanlarının iş güvencelerinin ortadan kaldırılmasına yönelik yüsül düzenleme girişimlerine tepki gösterdiler.

Türkiye Kamu Sen Denizli Temsilci Turgay Demirtaş, iktidarın memurun iş güvencesini ortadan kaldırmak için yeni girişimlerde bulunduğunu, taşeron sistemi ile ilgili yasal düzenleme çalışmaları kapsamında, araya sokulan önergelerle haksız yere görevden alınan memurların geri dönüşleri için yargı kararlarının uygulanmasının önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti.

Demirtaş, “İktidar, taşeron tasarısının görüşmeleri sırasında gündeme getirdiği önergelerle kamu görevlilerinin usulsüz olarak görevlerinden alındığının ya da atandığının yargı kararıyla tespit edilmesi halinde 2 yıl süreyle uygulanmaması gibi düzenlemelerle, hukukun üstünlüğü ilkesini, iktidarın üstünlüğüne çevirmek istiyor. Memurluk mesleğine yapılan bu saldırının altında bir tek hedef yatmaktadır. Memurların bugüne kadar ki en büyük kazanımı olan iş güvencelerinin ellerinden alınması. Bir çalışan için kazanılmış en büyük hak, iş güvencelerinin ellerinden alınması. Bir çalışan için kazanılmış en büyük hak, iş güvencesidir. İktidar geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, türlü söylemlerle kazanımış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateşçemberinin içine atma istemektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu