REKLAMI GEÇ

Kamuda çalışan kronik hastalar ve hamileler yarın izinli

Kamuda çalışan kronik hastalar ve hamileler yarın izinli

Denizlihaber.com yazdı, denizli Valiliği o kararı aldı. “İzmir ve Aydın tatil etti, Denizli’den ses yok” başlıklı haberimizden saatler sonra beklenen açıklama geldi. Vali Vekili, Ali Cergibozan imzasıyla kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda, kronik hastalığı bulunanlar ile hamile personelin yarın idari izinli sayılacakları belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2016 Pazar, 17:22

Meteoroloji’nin hava tahmin raporlarında yarın sıcaklığın 44 dereceye ulaşacağı bilgisine yer verilmesi üzerine, İzmir ve Aydın valilikleri, kamuda çalışan ve kronik hastalığı bulunanlar ile hamile personelin idari izinli sayılması kararı almıştı. Aynı sıcak havanın Denizli’yi de etkisi altına almasına rağmen Denizli Valiliği, “pazartesi tatil olacak mı?” sorumuzu yanıtsız bırakmıştı.

denizli-cinar-meydani-sicak-hava-bos-kaldi-anons

Bunun üzerine “İzmir ve Aydın tatil etti, Denizli’den ses yok” başlıklı haberimizi yayınladık. Bu haberin üzerinden saatler geçtikten sonra beklenen açıklama valiliğin internet sitesinden yapıldı. İşte o açıklama:

“Denizli’de hava sıcaklıklarının 42 dereceyi bulması beklenen Pazartesi günü, sıcak hava dalgası sebebi ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Vali Vekili Ali Cergibozan imzasıyla gönderilen ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarının istendiği yazıda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin 20/06/2016 Pazartesi günü idari izinli sayılacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda yaz mevsiminin başlamasıyla mevsim normallerinde seyreden hava şartları, batı bölgelerimizden başlayarak artacak olan hava sıcaklığı önümüzdeki 1 hafta boyunca etkisini arttırarak, özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun batısında mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği özellikle 20 Haziran 2016 Pazartesi günü Denizli ve Manisa da sıcaklıkların 42 dereceyi bulacağı bildirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına Vali Vekili Ali Cergibozan imzasıyla gönderilen yazıda; Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Denizli ve bölgesinin önümüzdeki bir hafta boyunca Kuzey Afrika üzerinden gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı belirtildiğinden vatandaşlarımızın sıcak çarpmalarına maruz kalmamaları için başta hastaneler ve tüm sağlık kurum ve kuruluşları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirlerin alınması istendi.

denizli-hava-durumu-izmir-aydin-tatil-anons

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin 20 Haziran 2016 Pazartesi günü idari izinli sayılacaklardır. Mecbur kalmadıkça sıcaklığın yoğun olarak hissedileceği 10.00- 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiği bildirilerek sıcak hava dalgası sebebi ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması istendi. “

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 20 Haziran 2016, 01:13

iyide birgün diyor meteroroloji bakalarsak salı çarşambada 44 derece görünüyor ogün tatil değilmi ozaman ne anladınki bu işten eğer engelli kişileri korumaksa maksat ozaman diğer günlere noldu denilir ilginç bir durum ….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu