REKLAMI GEÇ

Kar nedeniyle 6 ilçede okullar tatil

Kar nedeniyle 6 ilçede okullar tatil

Kar yağışı ilçelerde başladı. 10 ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları kapanırken, 6 ilçede okullar bir gün tatil edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2015 Perşembe, 10:37

Soğuk yüzünü bir kez daha gösteren kış mevsimi hava sıcaklığında 10 dereceyi aşan düşüşler meydana getirirken; Çardak, Bozkurt, Çivril, Tavas, Serinhisar, Kale, Beyağaç, Honaz, Çameli  ve Çal’da kar yağışı başladı.

ÇARDAK’TA OKULLAR TATİL
Afyonkarahisar sınırındaki ilçelerden Çardak’ta gece başlayan kar yağışı devam ediyor. Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk,kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğunu, ekiplerin yolları açık tutmak için yoğun şekilde çalıştığını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları bir gün tatil etti.

BOZKURT’TA BAZI KÖY YOLLARI KAPALI
Bozkurt’ta da gece başlayan kar yağışı sürüyor. Belediye Başkanı Birsen Çelik, ilçe merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını, ancak yüksek kesimlerdeki Mecediye, hayriye ve Armutalanı mahallelerinde kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığını, buralara ulaşımı sağlayan yolların kapalı olduğunu bildirdi. Taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen öğrencilerin servisleri ise kar nedeniyle bu hizmeti veremedi.

ÇİVRİL’DE KAR TATİLİ
Çivril’de de tipi şeklinde görülen kar yağışı nedeniyle günlük hayatta sıkıntılar yaşanıyor. İlçede ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. Kaymakam Orhan Burhan, yolların açık olduğunu, ancak yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerine ulaşımda sıkıntılar yaşandığını belirtti.

ÇAL’DA TİPİ VAR
Çal’da da kar yağışı etkili oluyor. Tipi şeklindeki kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerinde daha çok etkili oluyor. Kapalı yol bulunmazken, buzlanma nedeniyle bazı yerleşim birimlerine ulaşım güçlükle yapılabilir.

OKULLARIN TATİL OLDUĞU DİĞER İLÇELER
Kar yağışının görüldüğü ilçelerden Beyağaç, Tavas, Kale ve Serinhisar’da da ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

ENGELLİ VE HAMİLE PERSONEL İDARİ İZİNLİ SAYILACAK 
Ayrıca Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada, Beyağaç, Çardak, Çivril, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacağı bildirildi. 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu