REKLAMI GEÇ

Karantinadan kaçmanın hem para hem hapis cezası var

Karantinadan kaçmanın hem para hem hapis cezası var

Denizli’de koronavirüs tedavisi görürken karantinadan kaçan kişiler hem kendilerinin hem de tüm kentin sağlığını riske atıyor. Polisin uzun uğraşlar sonucu yakaladığı, sağlık ekiplerinin tekrar karantinaya aldığı kaçak hastalar, 2 aydan 1 yıla kadar yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2020 Pazartesi, 13:41

Denizli’de koronavirüsle mücadele mücadele sürüyor. Hafta sonları sokağa çıkma yasağının uygulandığı kentte her geçen gün yeni vakalar da görülüyor. Yetkililer vatandaşları zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları ve sosyal mesafeye uymamaları konusunda her gün defalarca kez uyarıyor.

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantina altında tutulması gereken bazı hastalar ise hastaneden kaçıyor. İnsan hayatını hiçe sayıp hastane görevlilerini atlatarak kaçan kişileri polis ve sağlık ekipleri seferber olup yakalıyor. Kent genelinde ilçeler de dahil olmak üzere bir çok hastanede bu tür vakalara rastlandı. Denizli’de bize gelen haberlere göre 2 Nisan’dan beri 10 kişi hastaneden kaçtı.

HERKESİN HAYATINI RİSKE ATIYORLAR
Bazı kişileri ise koronavirüs belirtileriyle hastaneye başvurup daha test sonucunu beklemeden hastaneden kaçıyor. Kaçanların yaşlarının genç olması ise dikkat çekiyor. Denizli’de neredeyse her gün bir karantinadan kaçma olayı yaşanıyor, tedavi sürecinde kaçan hastalar genellikle ailelerinin yanına gidiyor. Kaçan bu kişiler hem polis ekipleri hem de sağlık ekiplerini gereksiz yere uğraştırıp kentteki herkesin sağlığını riske atıyor.

Polis, yakaladığı kaçak hastaların etrafını yakaladığı yerde etrafını çevirip hiçbir temasta bulunmuyor. Hasta, sağlık ekipleri tarafından üst düzey önlemlerle tekrar hastaneye götürülüyor.

HAPİS CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA
Alınan karantina kararlarına uymayanları ise büyük cezalar bekliyor. Karantina kararına uymayıp kaçanlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılıyor.

DENİZLİ’DE SIK YAŞANIYOR: PENCEREDEN KAÇTI
Yaşanan kaçma olaylarının en ilginç olanı Denizli Devlet Hastanesi’nde 14 Nisan günü yaşandı. Koronavirüs tedavisi gören hasta, odadaki çarşafları birbirine bağlayıp camdan kaçtı. Polis ve sağlık ekipleri hastayı yakalamak içi seferber oldu. Hasta, Kocabaş Mahallesi’nde yakalandı, kaçma gerekçesi olarak “Eşim başka bir hastanede doğum yapacaktı” dedi.

1 GÜNDE 3 KİŞİ KAÇTI
3 Nisan günü Denizli Devlet Hastanesi’nde koronavirüs şüphesiyle hastanede kontrol altında tutulan iki kişi ortadan kayboldu. Polis ve sağlık ekipleri harekete geçti, sokakları didik didik aradı. İki kişi bir süre sonra hastaneye geri döndü. Bu olaydan kısa süre sonra bu kez de bir kişinin daha hastaneden kaçtığı ortaya çıktı. Polis yine seferber oldu, hastane çevresini köşe bucak aradı. Yaklaşık bir saat sonra yeniden hastaneye dönen kadının arkadaşına gittiği ortaya çıktı.
14 Nisan’da karantina altında tutulan 23 yaşındaki genç Servergazi Devlet Hastanesi’nden kaçtı. Genç İstiklal Caddesinde polis tarafından yakalandı.
Kentteki hastanelrde farklı günlerde bir çok kişi ise korona testinin sonucunu beklemeden hastaneden uzaklaştı, polis şahısları yakalayarak tekrar hastaneye getirdi.

AİLESİNİ RİSKE ATTI
17 Nisan günü Yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’ne başvuran 56 yaşındaki S.H.’den test için numune alındı, hastanede karantina tutulmaya başlandı. Ancak, S.H. test sonucu çıkmadan karantinada tutulduğu yerden kaçtı. S.H.’nin yakalanıp yakalanmadığı bilgisi henüz elimize ulaşmadı. Ancak hastanın aynı evde yaşadığı 5 kişi, evde gözlem altında tutuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu