REKLAMI GEÇ

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kutlanıyor

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kutlanıyor

Karayolları Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik’te düzenlenen açılış programının ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi, ardından da Delikliçınar Meydanı’nda stantlar kuruldu. Buradaki stantlarda trafik kuralları ve kazalara dikkat çekildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2019 Perşembe, 17:39

Valilik Konferans Salonu’nda başlayıp 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’nda devam eden etkinliğe; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakam Dr. Adem Uslu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Mehmet Baykal, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Vali Hasan Karahan, trafik kazalarının insanların dikkatsizliği, özensizliği ve aceleciliği nedeniyle meydana geldiğini belirterek, “Sonunda da can ve mal kaybı oluyor. Demek ki trafik kazalarının birçoğu insanların hatalarından kaynaklanıyor, bu hataların karşılığını, kazaların cezasını fazlasıyla çekiyor bedelini milletçe ödüyoruz. Bunları engellemenin tek yolu küçük yaşlardan itibaren trafiğe çıkana kadar eğitim verilmesidir. Bu konuyla ilgili artık bir bahanemiz yok. Eskiye göre yollarımız çok daha iyi, araçlarımız çok daha iyi dolayısıyla kaza olmasında suçu kendimizde arayacağız” dedi.

Özellikle gençlerin daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Vali Karahan, “Gençlerin bu konuda hassasiyeti, duyarlılığı bizlerden fazla olacak. Özellikle son aylardaki kaza sayılarındaki düşüşler, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde başlattığımız ‘Kırmızı Düdük’ kampanyası ile bunu gösterdi. Kırmızı düdüğü genç evlatlarımız, yavrularımız kim hata yapıyorsa çekinmeden hatır gönül dinlemeden çalıyorlar ve ciddi oranda da trafik kazalarında azalma görüyoruz” dedi.

Bu haftaların anlamının ve öneminin toplumda farkındalık ve duyarlılığı sağlamak olduğunu dile getiren Vali Karahan, “İnanıyorum ki biz bunu başardık. Denizli’de günden güne rakamları daha aşağıya çekip Türkiye şartlarında iyi yerlere gelmesi konusunda örnek teşkil ediyor. Emeği geçenlere, görev alanlara ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine kısaca Denizli’de yaşayan vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından trafikte görevli ve başarılı çalışmaları ile farkındalık oluşturan polis, jandarma, belediye ve sağlık personeline başarı belgesi, hatasız araç kullanan sürücülerden nakliye, taksi ve servis şoförlerine ise plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Törende ayrıca hafta dolayısıyla okullarda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikten sonra, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşte öğrenciler “Trafiğe can değil hayat verelim”, “Arabanızı yeniden alabilirsiniz… Peki benim hayatım”, “Hayatımız… Onu yolda bulmadık yolda kaybetmeyelim”, “Şoför amca beni görünce yavaşla” yazılı dövizler taşıdı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda öğrencilere Vali Hasan Karahan tarafından bisiklet kaskı ve koruma ekipmanları dağıtıldı.

Daha sonra Valimiz Hasan Karahan ve protokol üyeleri; Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım, İtfaiye ve Zabıta Dairesi Başkanlığı, Karayolları, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesince açılan stantları gezdi.

Stantlar katılımcıların büyük ilgisini çekti. Stantlarda, kaza kırım ve kurtarma ekipmanları katılımcılara tanıtılırken, trafik ve karayolları ile ilgili uyarı ve bilgi broşürleri dağıtıldı.

Alanda ayrıca kaza anında emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına kazalı araçlar da sergilendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu