REKLAMI GEÇ

Karayollarını büyükşehir yeşillendirecek

Karayollarını büyükşehir yeşillendirecek

Denizli’nin komşu illere ulaşımını sağlayan ve bölünmüş yol inşaatları tamamlanan karayollarının peyzaj düzenlemesini Denizli Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Büyükşehir, Denizli’ye ulaşan 10 karayolunun tamamının refüj peyzaj düzenlemesini yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2014 Salı, 10:24

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’nin inşaatı tamamlanan bölünmüş yolların refüj ve çevre düzenlemesi ile temizliğini kendisi yapacak. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün inşaatını tamamladığı ya da tamamlamak üzere olduğu Aydın, Afyon, Muğla, Burdur, Yeşilova, Uşak ile Pamukkale yolu başta olmak üzere 10 karayolunun çevre düzenleme ve bakım işlerini devralacak.

DENİZLİ’YE GELİNDİĞİ ANLAŞILACAK
Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Osman Zolan’a bu konuda yetki verdi. Başkan Zolan ise 2002’den önce Denizli’ye gelindiğinin yollarından anlaşıldığını belirtirken, “Denizli, sıcak asfalt ve bölünmüş yollarla tanışmadan önce Denizli’ye gelindiği bozum asfalttan ve kötü yollardan belli olurdu. İzmir’e gidiş tek şeritli yoldan yapılırdı. Diğer illerin giriş çıkışlarına ise baktıkça kıskanırdık. Şimdi Denizli’ye gelindiği yine belli olacak ama bu sefer güzellikleriyle” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YAPACAK
Karayolları Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandıktan sonra başlayacak çalışmalar kapsamında 10 karayolunun refüjünesulama sistemleri kurulacak, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları ile temizlik işlerinin tamamı ve bu bitkilerin bakımı Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Yorumlar

Ahmet Şevki Gördes   -  Bağlantı 18 Kasım 2014, 16:53

Güzelliklerin oluşturulmasına diyeceğimiz yok. Güzellik yalnızca ana yollara ve hemen yakınına bakınca anlaşılmıyor. Çiçekte böcek güzel uyum ama insanların çift haneli duruma ulaşmış enflasyon ve işsizlik oranlari ile güzel görebiliyorlar mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu