REKLAMI GEÇ

KAYBOLAN KAYBOLANA

İlk kez Denizlihaber’in duyurduğu, Denizli’de 2 gün içerisinde 10 kişinin kaybolduğuna dair haber ses getirdi. Konuya duyarlı yaklaşan İl Emniyet Müdürlüğü, 10 kayıptan 6’sının evine döndüğünü bildirdi ancak son 3 gün içinde 7 kişi daha kayboldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2007 Salı, 00:00

Denizlihaber’in, kentte 2 gün içinde 10 kişinin kaybolmasına dair özel haberi sonrasında, İl Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Müdürlüğün açıklamasında, söz konusu 10 kişiden 7’sının bulunduğu belirtildi. Bireysel ve ailevi sebeplerle zaman zaman bu tür hadiselerle karşılaşıldığı dile getirilen açıklamada, akıl hastası, yaşı küçük çocuklar ve yaşı 18’den büyük kayıpların ciddi şekilde araştırıldığı ve emniyet teşkilatının Pol-Net üzerinden bilgilendirilerek, kayıpların bulunmasına çalışıldığı belirtildi.

7 kayıp daha

Emniyet Müdürlüğü’nün açıklama gönderdiği gün, haber merkezlerine ulaşan jandarma ve emniyet asayiş bültenlerinden edinilen bilgiye göre, 16-20 Ağustos tarihleri arasında 7 kişinin daha kaybolduğu belirlendi. Emniyet Müdürlüğü’nün asayiş bültenlerine göre, 16 Ağustos 2007’de, Deliktaş Mahallesi’nde bir şahıs evden ayrılarak bir daha geri dönmedi. 17 Ağustos’ta ise Dokuzkavaklar Mahallesi’nde, 7 yaşındaki iki kız çocuğu evden ayrıldı ve geri dönmedi. Yenişehir Mahallesi’nde, misafir olarak geldikleri evde eşi ile tartışmaya giren 44 yaşındaki şahıs ta evden ayrılarak geri dönmedi. Emniyet güçlerince, ‘Kendiliğinden evden ayrılma’ olarak tabir edilen suçu işleyen 27 yaşındaki H.B. de 20 Ağustos’takayıtlara kayıp olarak geçti. Evden ayrılmak suretiyle, kayıp şahıslar bölümüne kaydedilen 22 yaşındaki F.S Pelitlibağ Mahallesi’nde oturuyordu. Tavas’ta ise 17 yaşındaki bir kız, evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. 4 gün içerisinde kayıtlara geçen 7. kişi ise Uzunpınar’da ikamet ediyordu.

Ailelere tavsiyeler

İl Emniyet Müdürlüğü, açıklamasında, aileler tarafından kayboldukları hakkında bilgi verilen birçok vatandaşın ve çocuğun kısa süre sonra evlerine döndüğü ya da aileleri ile iletişim kurarak yerlerini bildirdiklerini belirtti. Kayıp olaylarında ailelere de büyük görev düştüğünün dile getirildiği açıklamada, “Kayıp olanlarında ailelerden beklediğimiz en önemli husus, bütün bilgilerin emniyet makamlarıyla paylaşılmasıdır. O zaman daha doğru tespitler yapılmakta ve çalışmalar başlatılmaktadır. Evden kaçmalar ve ayrılmalarla ilgili olarak özellikle ebeveynlere, aile reislerine tavsiyemiz çocukları ile ilgilenmeleri ve anlayışlı olmalarıdır. Çocukların ve gençlerin dertleriyle baş başa bırakılmamaları, sorunlarına çözüm bulunması başta aileleri olmak üzere bu toplumda yaşayan herkesin sorumluluğudur. Birbirimize karşı daima yardımcı ve anlayışlı olmalıyız. Evden kaçma, yakınlarına haber vermeden ayrılma sorunların çözümü için bir yol değildir. Kaldı ki sorunları daha da derinleştirmektedir Dolayısıyla kaçma veya haber vermeden ayrılma yerine sorunlarımızı dertlerimizi yakın çevremizle paylaşabilmeliyiz. Özellikle yaşı küçük çocuklar ve akli dengesi bozuk kişilerin evden ayrıldıklarında, toplumumuza düşen en önemli görev ve onlara yapabileceğimiz en güzel yardım en yakın Emniyet birimlerinin bilgilendirilmesidir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu