REKLAMI GEÇ

Kayıhan’da yaklaşık 100 kişi, dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Kayıhan’da yaklaşık 100 kişi, dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Kayıhan’da aralarında dayısı, amcası ve çeşitli akrabalarının da bulunduğu yaklaşık 100 kişiden farklı bahanelerle ve çoğunlukla ‘borç’ adı altında yaklaşık 3 milyon lira aldığı iddia edilen 37 yaşındaki T.S. kayıplara karışınca olay yargıya taşındı. 100 kişi olduğu tahmin edilen mağdurlar tek tek gidip Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2020 Çarşamba, 16:40

Kayıhan Mahallesinde yaklaşık 3 yıldır yakınlarından çeşitli bahanelerle para toplayan T.S. (37) kayıplara karıştı. İddialara göre T.S, aralarında dayısı, amcası, yeğeni, teyzesi, kayınpederi dahil olmak üzere çevresindeki yaklaşık 100 kişiden ‘beraber iş kurma’, ‘kısa vadeli borç’, ‘otomobil alacağım nakit lazım’ gibi sebeplerle para talep etti.

GÜVEN SAĞLAYIP İKNA ETTİ

Ayakkabı satıcılığı, oto galeri gibi çeşitli işlerle uğraşan evli ve iki çocuk babası T.S, iddiaya göre önce güven sağladı. Çeşitli zamanlarda borç alıp zamanında geri ödeyen T.S.’nin yaptığı işlerin iyi gittiğini düşünüp sözlerine inanan yaklaşık 100 kişi, kredi çekerek, altınlarını bozdurarak, otomobilini satarak ya da birikmişlerini bankadan çekerek verdi.  T.S.’nin 25 Bin TL ile 150 bin TL arasında değişen rakamlar olmak üzere toplam 3 Milyon TL’den fazla para aldığı ileri sürüldü.

‘DERTLİLER KAHVESİNE’ GİTTİK

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü T.S.’nin ortadan kaybolduğunu fark eden yakınları dolandırdıklarını anladı. T.S.’nin kayıplara karıştığı duyulunca mahallede dolandırılan kişi sayının da arttığı fark edildi. T.S.’ye hiçbir şekilde ulaşamayan vatandaşlar, bir araya gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dolandırılan kişiler, Kayhan mahallesindeki bir kahvehanede her gün bir araya gelerek durumun akıbeti hakkında birbiriyle görüşüyor.

AMCASI: “BERABER İŞ KURACAKTIK”

Denizli Haber’e konuşan T.S.’nin amcası M.S., yeğeninin kendisinden iş kurma bahanesiyle 80 bin TL aldığını iddia etti. M.S., yeğeninin kimseye durumu fark ettirmediğini, dolandırılan kişilerin ilk başta birbirinden haberdar olmadığını ancak gerçeğin T.S. ortadan kaybolunca ortaya çıktığını söyledi.

“KİMSENİN BİRBİRİNDEN HABERİ YOKTU”

T.S’ye 25 Bin TL borç verdiğini söyleyen Muzaffer Orman ise, “Dolandırılan kişiler hep yakınları. T.S., bizim aramızdan biriydi, bu mahallenin çocuğuydu. Yaptığı işler son zamanlarda iyi gidiyordu, herkesi bu şekilde kendine inandırıp tatlı diliyle ikna etti. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu