KKTC Meclis Başkanı Töre’den Büyükşehir’e ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre bir dizi ziyaret ve program için geldiği Denizli’de Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Denizli’nin KKTC’de ünlü bir kent olduğunu ifade eden Töre, “Sevdamız Türk milletidir, ayrı değiliz, birlikteyiz” dedi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2023 Cuma, 11:18
Bir dizi ziyaret ve program için Denizli’ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Ziyarete Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal ve beraberindekiler eşlik etti.
Değirmenci, KKTC Meclis Başkanı Töre’yi karşılamasının ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda sergilenen kentin değerlerini anlattı. Yatağan Palası, Yeşilyuva ayakkabıcılığı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan eserlerle kentle özdeşleşmiş değerlerden bahseden Değirmenci, burada bulunan Denizli Sancağının tarihini anlattı. 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli Sancağı ile ilk direnişi başlattığını kaydeden Başkanvekili Değirmenci, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, alt ve üst yapı gibi yatırımlardan bahsetti.
“Türkiye bizim gözbebeğimizdir”
KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Denizli’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, üreten sanayi şehri Denizli’nin KKTC’de ünlü bir kent olduğunu ifade etti. KKTC Meclis Başkanı Töre, “Biz aynı milletin insanlarıyız. Türk’üz, Türk milletiyiz. Kalbimiz hep Türk milleti ile çarpıyor.
Sevdamız Türk milletidir, ayrı değiliz, birlikteyiz. Türkiye bizim gözbebeğimizdir. Türkiye Türk dünyasının gözbebeğidir, Kıbrıs Türklerinin anavatanıdır. Ne mutlu Türküm diye ifade ediyorsak, nerede kan, can verdiysek o topraklar bizim vatanımızdır. Üzerinde bayraklarımız dalgalanıyorsa ezanlar okunuyorsa orası bizim vatanımızdır” ifadelerini kullandı.
“Her zaman yanınızdayız”
Başkanvekili Değirmenci ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, KKTC ile Denizli arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi adına gayret ettiklerini ifade etti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Denizli’de ağırlamak istediklerini ifade ederek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı coşkusuna bu sene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da eşlik ettiğini anımsatan Değirmenci, “Aynı milletin evlatlarıyız. Kıbrıs’ın bağımsız bir devlet olması anlamında haklı davanızda her zaman yanınızdayız.
Türkiye olarak KKTC’nin uluslararası anlamda tanınırlığı için hep beraber gayret sarf ediyoruz. Denizli özelinde de biz Kıbrıs’ı çok seviyoruz. Kıbrıs’ın ve Kıbrıslı kardeşlerimizin Denizli’deki yeri ayrı ve özeldir ” diye konuştu. Değirmenci, Töre’ye günün anısına hediye takdim ederken daha sonra hep birlikte 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bulunan Denizli’nin simgesi cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğraf çektirdi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
10 Aralık 2023 Pazar | 4 | 12 | Çok Bulutlu |
11 Aralık 2023 Pazartesi | 8 | 16 | Sağanak Yağışlı |
12 Aralık 2023 Salı | 9 | 16 | Sağanak Yağışlı |
13 Aralık 2023 Çarşamba | 7 | 16 | Parçalı Bulutlu |
14 Aralık 2023 Perşembe | 8 | 19 | Parçalı Bulutlu |
Büyükşehir Rehber
![]() |
Tel: | +90 (258) 280 20 20 |
![]() |
Tel: | +90 (258) 265 21 37 |
![]() |
Sms: | +90 (258) 265 21 37 |
![]() |
Fax: | +90 (258) 280 29 99 |
![]() |
Mail: | denizli@denizli.bel.tr |
http://denizli.bel.tr/

_
Büyükşehir İlçe İrtibat
ACIPAYAM - 0541-612 33 38
SERİNHİSAR - 0541-672 70 64
KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44
TAVAS - 0549-541 23 30
SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41
BULDAN - 0541-672 70 16
ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82
ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58
BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26
_