REKLAMI GEÇ

Kurban Bayramı için Denizli alarmda

Şehir dışından gelecek olan kurbanlıkların denetlenmesi için tüm birimleriyle alarma geçen Tarım İl Müdürlüğü, hafta sonu Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’na ani bir baskın düzenledi. Yapılan baskınlar ile şehir dışından gelen kurbanlıklar kontrol edildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2007 Cumartesi, 01:00

Yaklaşan Kurban Bayramı için İl Tarım Müdürlüğü harekete geçti. Vatandaşların sağlıklı kurbanlık alabilmeleri için il genelinde yapılan çalışmalar ile kurbanlık satılan yerler tek tek kontrol edilmeye başlandı. Denizli Valiliği’nin almış olduğu karar doğrultusunda çalışmalar yapan ekipler jandarma ve trafik ekipleriyle yol güzergahlarında hayvan geçişlerini kontrol altına aldı. Vatandaşların hormonlu hayvan almaması içinde denetimlerini arttıran Tarım İl Müdürlüğü, hafta sonu da Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda denetleme yaptı.

Yapılan denetlemelerde şehir dışından gelen kurbanlıkların sağlık durumları ve gebe olup olmadıkları kontrol edildi, hayvanların hormonlu olup olunmadığına bakıldı. Tarım İl Müdürlüğü’nün tek uygulaması şehir merkezinde değil, ilçelerde de yapıldı. İlçelerde bulunan hayvan pazarlarını da denetleyen ekipler, buralarda da yaptıkları çalışmalar ile kurbanlıkları sağlık kontrolünden geçirdi.

Kurbanda Bayramı’nda hayvan kesim yerlerinde oluşabilecek çevre kirliği konusunda da geniş güvenlik önlemleri ve tedbirler alan Tarım İl Müdürlüğü, buralarda da yaptığı incelemeler ile sağlık konusunda denetimler yaptı. Kurban Kesim Merkezleri’ni kontrol eden ekipler, herhangi bir sorun yaşanmaması için bölgede incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu