REKLAMI GEÇ

Kurban Bayramınız kutlu olsun

Kurban Bayramınız kutlu olsun

Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla halkın Kurban Bayramı’nı kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2014 Cumartesi, 08:00

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NURCAN DALBUDAK
Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Bayramlarımız birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın doruğa ulaştığı önemli günlerimizdendir. Bu vesileyle toplumu bir araya getiren birlikteliği güçlendiren kültürel değerlerimizden biri olan bayramlar iyi bir fırsat olarak değerlendirilmeli. Dostlarımızın, komşularımızın, akrabalarımızın gönülleri alınıp yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizde unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum. Hac görevlerini yerine getiren tüm vatandaşlarımızın da sağlık ve sıhhat içerisinde yurdumuza dönmelerini temenni ediyorum.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Kurban Bayramı hasret çekenler için uzaktaki akrabaların yolunu, ihtiyaç sahipleri için gelecek yardımları, aile büyükleri için ziyarete gelecek evlatlarını dört gözle beklediği bayramlarımızdandır. Manevi değerlerimizin dile geldiği bu mübarek günlerde dargınlıklar geride kalır, aileler kalabalıklaşır, yardıma muhtaçlar sahiplenilir, komşu ve akraba ziyaretleri ile birlik beraberliğimizin anlamı kuvvetlenir. Maalesef dünyada devam eden savaşlar nedeniyle zor günler geçiren mazlumların yaşadıkları acılar hepimizi derinden üzmektedir. Sevginin ve kardeşliğin temel taşlarını barındıran Kurban Bayramı’nın, İslam alemine ve tüm insanlığa birlik, beraberlik, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bir an önce barış ve kardeşliğin tüm dünyaya hakim olması en büyük dileğimizdir. Tüm milletimizin sevdikleriyle beraber sevgi ve muhabbet dolu bir bayram geçirmesini diliyorum.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU
Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Mübarek kurban bayramında birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Bayramlar, zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Bizler komşusu açken tok yatmayı içine sindiremeyen, bundan hicap duyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşumuz bayram edemezken bizim bayram etmemizin de bir ehemmiyeti olamaz. Bu müstesna günlerde, erdemlerin en üstünü olarak yardımlaşmanın, darda kalanları hatırlamanın, yolda kalmışları gözetmenin, mahzun ve mağdur olanlara yaklaşmanın, gelmeyene gitmenin, vermeyene bağışlamanın ve kötülük edene iyilikle karşılık vermenin manevi bir yükümlülük olduğu daha iyi görüldüğü bu mübarek Kurban Bayramının huzur ve esenlik içerisinde geçmesini diliyorum.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN
Dini bayramlarımız, insan olmanın, erdemin en sade ve en yüce duygularla yaşandığı özel günlerdir. Toplumsal yaşantımızda vazgeçilmez bir önem taşımaktadır. Bu önemli duyguları yaşadığımız ve manevi alemimizde ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı bu yıl da hep beraber kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve dini bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü böyle güzel günlerde temelleri atılan ya da kuvvetlendirilen birlik bağları kolay kolay bozulmaz. Birliğimize ve bütünlüğümüze kastedenlere verilecek en güzel cevapların bu bayramlarda gizlidir. Büyük bir coşkuyla hazırlandığımız bu bayramda, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle herkesin Kurban Bayramını en kalbi duygularımal kutluyorum.

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER
Tüm İslamâleminin bayramı olan mübarek Kurban bayramının idraki içinde olduğumuz şu günlerde ülkemizin etrafı ateş çemberi. Bölgemizde zor günler yaşanmaktadır. Yurtlarından edilen Iraklı, Suriyeli insanların başına gelenler, yürekler acısı. Ülkemiz son günlerde yine yoğun bir göç akını ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bunun insani yönünün yanında ülkemizde yol açtığı ekonomik sosyal, kültürel birçok yanı daha bulunmaktadır. Bu bayram vesilesi ile onların geçirdikleri bu zor günlerin ve yaşanan acı kayıpların bir an önce son bulmasını diliyorum. Bizlerde bu bayramda günlük yaşamın sıkıntılarını bir kenara bırakarak ailemizle, sevdiklerimizle, eş ve dostlarımızla sevgi dolu günler geçirmeliyiz. Ve bu güzel duyguları aynı zamanda diğer günlere de taşıyarak, hoşgörüyü, anlayışı ve sevgiyi hayatımızın belirleyici temel faktörü haline getirmeliyiz. Bu sebeple Kurban Bayramını dayanışma ruhumuzu, kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, halkımızın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutlarım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 18 32Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 18 30Çok Bulutlu