REKLAMI GEÇ

Laodikya Tiyatrosu restore edildiğinde Denizlililer kullanabilecek

Laodikya Tiyatrosu restore edildiğinde Denizlililer kullanabilecek

Denizli’nin yanı başındaki önemli arkeolojik alanlardan biri olan Laodikya Antik Kentindeki Batı Tiyatrosu’nda restorasyon kış mevsimine rağmen sürüyor. Restorasyon bittiğinde, antik tiyatroda Denizlililer konser ve tiyatro keyfi yaşayabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2020 Salı, 08:30

Türkiye’de ilk kez bir belediyenin destekleriyle ivme kazanan ve kazı çalışmaları 12 ay devam eden Eskihisar mahallesindeki Laodikya’dan Denizli’ye güzel haberler geliyor.

RESTORASYONA YEREL YÖNETİM DESTEĞİ

Son olarak yine Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bin 200 yıllık Batı Tiyatrosu’nun restorasyonunu üstlenmesinden sonra, dev antik değerde önemli yol kat edildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Laodikya’nın ilk kazılmaya başladığı günden bu yana belediye olarak kazı çalışmalarını desteklediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Laodikya bugünlere geldiyse, Türkiye’ye örnek şekilde çalışarak geldi. Batı Tiyatrosu’nun ayağa kaldırılması için desteğimiz halen sürüyor. Restorasyon bittiğinde; 2 bin 200 yıllık tiyatroda, önemli etkinlikler yaparak vatandaşımızı kültür ve tarihle buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2025 Cuma 17 33Parçalı Bulutlu
10 Mayıs 2025 Cumartesi 18 31Parçalı Bulutlu
11 Mayıs 2025 Pazar 16 28Parçalı Bulutlu
12 Mayıs 2025 Pazartesi 13 26Parçalı Bulutlu
13 Mayıs 2025 Salı 14 26Parçalı Bulutlu