REKLAMI GEÇ

Lodos yıktı, uçurdu, karanlıkta bıraktı

Lodos yıktı, uçurdu, karanlıkta bıraktı

Denizli lodosa teslim oldu. Saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan lodos, çatıları uçurdu, enerji nakil hatlarında direkleri devirdi. Bunun sonucunda çok sayıda elektrik arızası meydana gelirken, Buldan’ın 6 mahallesine hale elektrik verilemiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2015 Pazartesi, 10:30

Cuma gecesi başlayan ve aralıklarla hala devam eden lodos kentin değişik mahallelerinde 9 çatı uçmasına, ağaç ve direklerin devrilmesine yol açtı. İtfaiyeye bu nedenle yüzlerce ihbar ulaşırken, ekipler yoğun bir tempoda çalıştı. Rüzgar nedeniyle deforme olan meydanlar ve okullardaki Türk bayrakları değiştirildi.

7 YANGINA MÜDAHALE
Bu arada lodosun zaman zaman saatte 100 kilometre hızla esmesi, yangın olaylarında da itfaiye ekiplerini hayli zorladı. Biri fabrika olmak üzere 7 ayrı yangına müdahale edildi. Asansörde kalan bir kişi de kurtarıldı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ TEPKİ ÇEKTİ
Lodosun ardından birçok mahallede elektrik arızaları meydana geldi. Pazar günü ise bazı bölgelerde 10 saati bulan elektrik kesintileri yaşandı. Arızaları gidermek için 20 ekiple çalışan Aydem, gece geç saatlerde kent merkezinde arızaların büyük bölümünü giderdi.

TEKKEKÖY’DE ÇİFTLİKLERDE ELEKTRİK YOK
Aydem Elektrik Parakende A.Ş. Denizli İl Müdürü İsmail Topkara, normalde 6-7 ekiple çalışılırken lotodos nedeniyle arıza ekibi sayısının 20’ye çıkarıldığını, arıza ihbarlarına anında müdahale etmeye çalıştıklarını, kent merkezinde Sevindik, 3. Sanayi, Saruhanlı, Gökpınar ve Şirinköy bölgelerindeki arızaların birçok mahalleyi etkilediğini, merkezde durumun normale döndüğünü söyledi.

Topkara, Gökpınar’daki eski santralin bulunduğu bölgede yaşanan sıkıntı nedeniyle Tekkeköy Mahallesi’ndeki çiftliklere elektrik verilemediğini, arazi şartlarının çalışmayı zorlaştırdığını, Şirköy’de ise bir futbol sahasındaki öydınlatma direklerinin telleri koparması sonucu bölgede elektrik kesintisi olduğunu belirtti.

BULDAN’DA 6 MAHALLE ELEKTRİKSİZ
Buldan’da enerji nakil hattında 2 direğin devrildiğini, çamur nedeniyle araziye girmekte sıkıntı çekildiğini anlatan Topkara, halen ilçenin Yayla, Aktaş, Çatak, Süleymanlı, Kovanoluk ve Dımbazlar mahallelerine elektrik verilemediğini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu