REKLAMI GEÇ

LÜKSEMBURG BÜYÜKELÇİSİ ACAR’I ZİYARET ETTİ

LÜKSEMBURG BÜYÜKELÇİSİ ACAR’I ZİYARET ETTİ

Ekonomik temaslarda bulunmak için Denizli’ye gelen Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Vali Vekili Abdullah Acar’ı ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2014 Çarşamba, 15:12

Valilik makamında gerçekleşen ziyareke Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius ve Büyükelçilik görevlileri katıldı.

Ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi Conzemius’a teşekkür eden Vali Vekili Abdullah Acar Denizli’nin ekonomik ve turizm gelişmeleri hakkında bilgiler verdi. Vali Vekili Acar şunları söyledi; “Bilindiği gibi Denizli sanayi alanında ağırlıklı olarak tekstil ve mermer üzerine çalışıyordu. Son yıllarda hayvancılık, tarım, fiber ve bakır kablo sanayi sektöründe önemli gelişmeler oldu. Bu gelişmelerle birlikte Denizli’de otomatikman ihracat yelpazesini genişletmiş oldu. Pamukkale bilindiği gibi UNESCO Dünya Miras listesinde ve tüm dünyada bilinen bir turizm merkezi. Pamukkale’yi yılda 2 milyon turist ziyaret ediyor. Ancak Denizli’de Pamukkale’nin dışında 19 tane antik kentimiz var. Bir kısmı toprak üzerine çıkarıldı; bir kısmında çalışmalar devam ediyor” dedi.

Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius ise Türkiye ile Lüksemburg arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla sanayisi güçlü kentlerde temaslarda bulunduklarını söyleyerek, “Bu bölge özellikle Pamukkale ve arkeolojik bölgeleri sayesinde çok tanınmış bir yer. Çok turist geldiğini biliyoruz. Aynı zamanda ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeye de çok önem veriyoruz. Bu sabah Denizli’de bazı toplantılarımız oldu. İhracatçılar Birliğinde ve Ticaret Odasında öğleden sonrada Sanayi Odasında bir toplantımız olacak. Bölgenin ihracat açısından çok önemli bir bölge olduğunu biliyoruz ve biliyoruz ki bu ihracatın geçebileceği noktalardan birisi de Lüksemburg. Lüksemburg’un avantajlarından biri özellikle lojistik platform olma avantajından bahsediyoruz. Aynı zamanda finans merkezi olarak da bilinen bir yer Lüksemburg. Aynı zamanda teknolojik ürünlerinde birçok sektörde oldukça gelişmiş olduğu bir bölge Lüksemburg. Önümüzdeki süreçte şirketler arasında işbirliği yapabileceğimizi düşünüyoruz. Lüksemburg Hükümeti, Türkiye ile çok ilgileniyor. Siyasi anlamda zaten ilişkilerimiz çok iyi. AB’ye katılma için başından beri Hükümetimiz destek veriyor. Geçen sene ilk resmi ziyaret gerçekleşti ülkelerimiz arasında. Önümüzdeki Kasım Ayında Türkiye Ekonomi Bakanı Lüksemburg’a bir ziyarette bulunacaktır. Böylece karşılıklı ilişkilerin gittikçe arttığını görüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu