REKLAMI GEÇ

Makul Şüpheliler toplandı

Makul Şüpheliler toplandı

Düzenleyecekleri forum için dağıttıkları bildiriler, “makul şüphe” gerekçesiyle mahkeme kararıyla toplatılan Birleşik Muhalefet Hareketi, bir araya geldi. Toplantıya katılan Birleşik Muhalefet Hareketi Türkiye Meclisi Yürütmesi üyesi Eriş Bilaloğlu, “Türkiye bugün otoriter de değil, bizzat totaliter bir yönetime girmiştir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2014 Pazartesi, 12:28

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda bir araya gelen Birleşik Muhalefet Hareketi forumuna konuşmacı olarak Eriş Bilaloğlu katılırken, söz alan konuşmacılar sol birlikteliğin ve güçlü bir muhalefet hattının pratiklerine dair konuşmalar gerçekleştirdiler.

ÇOBAN: “MAKUL ŞÜPHELİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Birleşik Haziran Hareketi Geçici Meclisi üyesi ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, gelinen süreç itibariyle Denizli’de neler yapıldığına dair bilgilendirme yaptı. Forum için dağıttıkları bildirilerin mahkeme kararıyla toplatılmasına göndermede bulunan Çoban, “Birleşik Haziran Hareketi’ni oluşturan bizler ‘Makul şüpheli’ olduk. Foruma çağrı için dağıttığımız bildiriler ‘makul şüphe’ gerekçesi ile toplatıldı. Bizler; Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke için; Ülkemizin faşist ve dinci/mezhepçi zorbalığa sürüklenmesine dur demek için bir araya geldik.
Emekçi sınıfların insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum edilmesine, taşeronlaşmaya ve güvencesizliğe karşı, insanca bir yaşamı savunuyor, işçi cinayeti ve katliamlarının önlenmesi için mücadele ediyoruz.
Dinin siyasal ve toplumsal yaşamı belirlemesine karşı laik ve özgür bir yaşam için bir araya geliyoruz.
Bölgemizdeki emperyalist boyunduruğa karşı direnen halkların yanında yer alıyor, ülkemizin Ortadoğu’da savaşa sürüklenmesine karşı barışı savunuyor, bağımsız bir ülke ve kardeşçe bir bölge istiyoruz.
Kürt sorununun çözümünde özgürlük temelinde kardeşlik ve birlikte yaşama iradesine dayalı, adil, onurlu bir barışı ve eşit yurttaşlığı esas alan bir çözüm için güçlerimizi birleştiriyoruz.
Her tür cinsel ayrımcılığa, şiddete ve baskıya karşı duruyor, kadın cinayetlerine son vermek için harekete geçiyoruz.
Doğanın tahribine, kentlerimizin ve yaşam alanlarımızın kar amacıyla yağmalanmasına karşı duruyoruz. Özgür ve bağımsız bir ülke için mücadele ediyoruz. Tüm bunları gerçekleştirmek bizleri ‘Makul şüpheli’ yapıyorsa, Birleşik Haziran Hareketini oluşturan bizler makul şüpheli olmaya devam edecek” dedi.

ic

BİLALOĞLU: “TÜRKİYE TOTALİTER BİR YÖNETİME GİRMİŞTİR”
Haziran Hareketi Denizli Forumu’na katılan Birleşik Muhalefet Hareketi Türkiye Meclisi Yürütmesi üyesi Eriş Bilaloğlu da, ülkenin siyasal bir çıkmazın içinde her geçen gün gerici bir ablukada sermayeden yana, emperyalist politikalardan yana savrulduğunu söyleyerek, “Eğitimden sağlığa, üniversitelerden sokağa dek bu gerici ablukanın yıkıcı etkisini her geçen gün daha yoğun biçimde yaşıyoruz. Bizler için de bugün en temel mücadele hattı üzerimize gelen bu amansız saldırıya karşı bir barikat geliştirebilmek olmalıdır.
 Türkiye tam bir yıkımın eşiğinde, buna göre Türkiye bir savaş ve iç savaşın eşiğindedir, Türkiye bugün otoriter de değil, bizzat totaliter bir yönetime girmiştir. Artık mevcut durumu değiştirmeyi sandıklara bırakan düşünceleri geçerek, Gezi’de olduğu gibi bizzat sokakta mücadele ile değiştirebileceğimizin altını çizmek gerekir. Böylesine karanlık bir tabloda mücadelemizi başarı kılmak için herkese düşen önemli görevler var. Gezi’ye bakarsak, herkes bu mücadelede üstüne düşen görevi kendiliğinden yerine getirdi. Amacımız aynı Gezi’yi oluşturmak değil, ancak Gezi’nin ortak mücadele hattını bizzat benimseyen bir yapıyı ortaya koyabilmek. Biz de buradan ders çıkartarak olabilecek en geniş kesimlerle haklı ve meşru mücadelemizi büyütmeliyiz. Burada en temel nokta dayanışmayı bugünden yarına inşa etmektir. Bu dayanışmayı hep birlikte mücadele ederek, üzerinde kafa yorarak inşa edeceğiz” dedi.

Forum, Birleşik Haziran Hareketi Denizli yürütmesinin seçimiyle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu