REKLAMI GEÇ

Maraşlı gazeteciler Vali Kocatepe için uyardı

Maraşlı gazeteciler Vali Kocatepe için uyardı

Geceyarısı kararnamesiyle Denizli Valiliği’ne atanan Şükrü Kocatepe’yi Kahramanmaraşlı gazetecilere sorduk. Ortak kanı, Denizli’ye güleç yüzlü, babacan ama bir o kadar sert ve disiplinli bir vali geliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2014 Salı, 11:35

Geceyarısı kararnamesiyle Denizli’de en üst mülki amirlik makamı el değiştirdi. Vali Abdulkadir Demir’in merkeze alınmasıyla boşalan koltuğa 4 yıldır Kahramanmaraş Valisi olarak görev yapan Şükrü Kocatepe, Denizli’nin yeni Valisi oldu.

Vali Şükrü Kocatepe, sabah saatlerinde kararnamenin ardından bürokratlarını çağırıp valilik makamında bir toplantı yaparken, Vali Kocatepe’yi Kahramanmaraşlı gazetecilere sorduk. Kanal46 ve Haber46 editörlerinin ortak kanısı, güleç yüzlü, babacan olduğu kadar sert ve disiplinli bir yapısı bulunan Kocatepe, ketum ve medyaya mesafeli bir devlet adamı.

Güçlü bir aile bağı var
Kanal46 Editörü Selçuk Kılınç’a göre Vali Kocatepe ailesine çok düşkün. 3 çocuk babası Vali Kocatepe’nin annesi de Vali Bey’in yanında kalıyor. “Vali Bey annesinin bakımı konusunda çok duyarlı. Zaman zaman onu annesini sokakta tek başına tekerlekli sandalyeyle gezdirirken görebilirsiniz. Aile yapısı çok kuvvetlidir” diyen gazeteci Kılınç, devlet adamlığı konusunda ise oldukça dikkat çekici ayrıntılar veriyor.

Bürokratlar biraz zorlanabilir
Vali Demir’in halkla diyaloglarının gözlemlediği kadarıyla iyi düzeyde olduğunun altını çizen Kılınç, yardımcıları, kaymakamları ve daire müdürlerini ise biraz zor bir sürecin beklediğine dair ipuçları veriyor. Astına karşı çok disiplinli ve bazı kesimlerin değerlendirmelerine göre sert bir tutum sergilediğini dile getiren gazeteci Kılınç, “Güleç yüzlü tavrı kadar sert, disiplinli ve hatta bazen çok katı olabilir. Geleneksel devlet adamlığı yapısı baskın” diye konuşuyor. Vali Kocatepe’yi sorduğumuz diğer bir Kahramanmaraşlı Gazeteci Haber46’nın editörü Ali Çam’da benzer ifadelerde bulunuyor. Gazeteci Çam, Vali’nin çalışma anlayışına ilişkin, disiplinli, sert bir yapısı olduğuna vurgu yapıyor.

ic-gazeteciler

Gazetecilere karşı ketum
Gazetecilere karşı ketum bir tavır sergilediğini dile getiren Ali Çam, “Vali bey gazetecilerle ilişkisini genelde mesafeli kurar. Diğer valilerin aksine iletişim konusunda istediğimiz seviyeye ulaşamadığımızı ifade edebilirim” diye konuşurken, gazeteci Selçuk Kılınç da meslektaşıyla benzer ifadeler kuruyor. Gazetecilerle zaman zaman gerilim noktasına ulaşan mesafeyi tercih ettiğini söylediği Kocatepe’nin “Tam bir devlet adamı yapısı var. Gazeteciler konusunda bir hayli ketum” yorumunu yapıyor.

Eğitime büyük önem veriyor
Kahramanmaraş’taki görevi boyunca Vali Kocatepe’yi en farklı kılan özelliği için Maraşlı gazeteciler eğitime verdiği öneme vurgu yapıyor. Gerek Haber46’nın editörü Çam, gerekse Kanal46’nın editörü Kılınç, Vali Kocatepe ile birlikte Maraş’ın eğitim yatırımları konusunda bir şantiyeye döndüğü görüşünde. Hayırseverleri eğitim konusunda iyi organize ettiği ve kente kısa süre içinde çok sayıda hayırsever okulunun kazandırıldığının altını çizen Maraşlı meslektaşlarımız, Vali Kocatepe’nin en belirgin özelliği olarak bu örnekten yolla eğitime verdiği önemin gösterilebileceğini dile getiriyor.

Serinkanlı ve bazen ağırdır
Maraşlı gazeteciler, Vali Kocatepe’nin belirgin özellikleri arasında, serinkanlı tavrı, ağır başlılığı, heyecana ve galeyana gelmek yerine ince eleyip sık dokuyarak adım atan bir devlet adamı yapısına da dikkat çekiyor. “Zaman zaman bazı olaylar konusunda Vali Kocatepe’nin geç tepki gösterdiği söylenebilir. Ancak O, genelde hızlı çözümden daha çok kamu için doğru çözüm yolunu tercih eder” yorumu yapan gazeteciler, Vali Kocatepe’nin çok tecrübeli ve uzun yıllara dayanan bir kamu adamı olduğunun da altını çiziyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu