REKLAMI GEÇ

Meclis’te ‘suç duyurusu’ gerginliği

Meclis’te ‘suç duyurusu’ gerginliği

Bozkurt’un CHP’li Belediye Başkanı Birsen Çelik’in Denizli Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunması, meclisi gerdi. Başkan Osman Zolan, bu konuda tepkisini “10 yıldır böyle şey görmedim, şoktayım” sözleriyle yakınırken, Çelik ise diyalogsuzluktan yakındı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2014 Salı, 18:58

Bozkurt’un İnceler Mahallesi’ndeki halı saha ve park alanının kaçak olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulması Denizli Büyükşehir Meclisi’nde gerginliğe yol açtı. Belediye meclisinin cuma günkü toplantısında da gerginlik yaşanmış, Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci suç duyurusunda bulunan Birsen Çelik’e “Tarih sizi affetmeyecek” demişti. O gün komisyona görüşülmek üzere gönderilen madde, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlık ettiği son toplantıda yeniden gündeme geldi.

‘İLK KEZ SUÇ DUYURUSU OLDU’
Alanın büyükşehir belediyesine tahsisini öngören maddeye CHP’li üyenin şerh koyduğunun okunması üzerine konuşan Zolan, “10 yıldır böyle şey görmedim, şoktayım” diye tepki verdi. İlk defa bir meclis üyesinin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Zolan, “10 yıldan bu yana burada çok tartışmalar, hakarete varan konuşmalar oldu. Ama şu olmadı, hiçbir meclis üyesi içinde bulunduğu kurum hakkında suç duyurusunda bulunmadı. Ben bunu ilçe belediye başkanının tasarrufu olduğunu sanıyordum, grup kararı olduğunu duyduğumda çok üzüldüm” dedi.

‘SİYASİ DAVRANIYORSUNUZ’
CHP’lilerin siyasi davrandığını, hizmeti engellemeye çalıştığını savunan Zolan, “Osman Zolan’la hesap görecekseniz, bu şekilde göremezsiniz. Siz olaya siyasi olarak bakıyorsunuz, hizmet boyutuyla değil. Maksadımız hizmet etmek olmasa, tel örgüleri söker, alanı kürür geçerdim. Ama oradaki gençlerimiz spor yapsın istiyorum, siz de böyle istemelisiniz. Bunu plan değişikliğiyle çözebilirdik” diye konuştu.

ÇELİK: ULAŞAMADIM
CHP’lilere, “Suç duyurusunda bulunduğunuz gün rahat uyudunuz mu?” diye soran Zolan, meclisin ahenk içinde çalışması gerektiğine inandığını ama daha yolun başında ofsayta düştüklerini söylerken, “Şoktayım” ifadesini kullandı.
CHP’li Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise, suç duyurusunda bulunmadan önce tüm diyalog şartlarını zorladığının altını çizdi. Çelik, “Size 6 kez ulaşmaya çalıştım, Sayın Valimle görüştüm, ancak büyükşehirle diyalog kuramadım. Ben de konu buraya gelmeden çözülsün istiyordum” açıklamasını yaptı.
Diğer meclis üyelerinin de söz aldığı gündem maddesi, alanın büyükşehre devrini öngörür şekilde kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu