REKLAMI GEÇ

Mecliste UTANÇ tartışması

Mecliste UTANÇ tartışması

CHP’li Sancar, mecliste söz alıp belediye bütçesinde cami vb. kamu binalarının depreme karşı güçlendirilmesi için ayrılan ödeneğin yetersiz olduğunu söyledi. Sancar vatandaşların bu camilerde yaşamını yitirmesinin belediye için utanç olacağını söylemesiyle mecliste tartışma yaşandı.

/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2011 Perşembe, 13:00

Denizli Belediye Meclis Toplantısı deprem tartışmalarına sahne oldu. MHP ve CHP’li üyeler tarafından gündeme getirilen deprem ile ilgili belediye tarafından ne gibi önlemlerin alındığına ilişkin konuşmalar bir anda gerginliğe yol açtı ve karşılıklı suçlamalara dönüştü.

Konu hakkında ilk konuşmayı yapan MHP’li İbrahim Açıkgöz, son olarak İzmir’de meydana gelen depremi anımsatarak, Denizli’nin hazırlıklı olmasını belediyenin gerekli önlemleri almasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan CHP Meclis Grup Başkan Vekili Teoman Sancar da, 370 milyon liralık Denizli Belediye bütçesinde deprem için 190 bin lira gibi küçük bir ödenek ayrıldığına dikkat çekerek şunları söyledi, ”Denizli 1. derece deprem bölgesi.Yerel basında da yer aldığı gibi bazı camilere çürük raporu verilmesine karşın ibadete devam edilmektedir. Risk taşıyan camiler için de henüz bir önlem alınmış değildir. Bunun sorumluluğu belediyeye mi ait yoksa Bayındırlık Müdürlüğü’ne mi aittir. Deprem ile ilgili olarak ne gibi çalışmalar yapıldığını bile bilmiyoruz”

Bunun üzerine meclise başkanlık eden Nilgün Ök ve Şamil Çınar, deprem konusunda yeni komisyonlar oluşturularak tedbirlerin alınmasının doğru bir yöntem olacağını dile getirdiler. CHP’li Sancar da, bazı camilerin çürük olduğunu bile bile vatandaşa kullandırılmasının çok yanlış olduğunu ve olası bir depremde yaşanacak can kayıplarının utanç olacağını savundu.

Bu konuşmaların ardından ortam bir anda gerildi. Şamil Çınar, muhalefete mensup meclis üyelerini kast ederek, ”Ciddiye alıp açıklama yaptığım için üzgünüm”dedi.

AKP’li Sezai Günalp de, Teoman Sancar’dan ”utanç” kelimesi için özür dilemesini istedi. Sancar da, özür dilemeyeceğini ifade etti ve Şamil Çınar’a ”Bizleri siz meclis üyesi yapmadınız.Halkın oylarıyla meclis üyesi seçildik.Asıl özür dilemesi gereken sizlersiniz” diye seslendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 29Çok Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2025 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
20 Mayıs 2025 Salı 16 31Az Bulutlu