MEVLANA ANILDI

Mevlana Celaleddin Rumi, Hakk’a vuslatının 742. yıldönümünde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Tasavvuf ve sema gösterilerinin yer aldığı Şeb-i Arus programına Denizlililer akın etti.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2015 Cuma, 12:35
Denizli Büyükşehir Belediyesi, tasavvufun en büyük alimi olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 742. yıl dönümünde Pamukkale Üniversitesi Arena Spor Salonu’nda anma programı düzenledi. ‘Şeb-i Arus’ programına Vali Şükrü Kocatepe ve eşi Sultan Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, salonu dolduranlara teşekkür ederek, “Bugün özel bir gün. Hz. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 742. yıl dönümü. O, ölümü yok olmak olarak değil, ölümü buluşmak olarak, düğün günü olarak, Hakk’a kavuşmak olarak algılamış. Geride birçok eser bırakmış, o eserlerde de birliği, beraberliği ve bu dünyanın fani olduğunu, geçici olduğu asıl dünyanın Hakk’a kavuşmak olduğunu bizlere çok net bir şekilde ifade etmiş. Bırakmış olduğu eserlerden faydalanmaya devam edeceğiz” dedi.
DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN HZ. MEVLANA’YI ANLAMAK ÖNEMLİ
Savaşların son bulduğu ve barışın hakim olduğu bir dünya için Hz. Mevlana felsefesinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Dünyada huzurun ve barışın olduğu, savaşların son bulduğu bir dünya için Hz. Mevlana’yı anmak ve anlatmak gerekiyor. Birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına vermiş olduğu mesajlar çok önemli. O, güzelliğe el ele, kol kola, omuz omuza birlikte yürüyeceğiz” dedi.
İBRAHİM SADRİ GECEYE RENK KATTI
Konuşmanın ardından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Şeb-i Arus programı Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın sunduğu tasavvuf müziği ile başladı. Gecenin sunuculuğunu ise ünlü Şair İbrahim Sadri yaptı. Sadri, okuduğu şiirlerle geceye renk kattı.
Işık ve görsel sunumlarla Denizlililerin unutulmaz saatler yaşadığı anma gecesinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi sema ekibi ayini şerifi icra etti. Dede Efendi’nin makamı kendine ait ve en uzun olan “Ferah Feza” ayini izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 13 | 26 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
15 Mayıs 2025 Perşembe | 12 | 27 | Az Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 14 | 32 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 30 | Parçalı Bulutlu |
18 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 27 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |