REKLAMI GEÇ

Protokolün Mevlid Kandili mesajları

Protokolün Mevlid Kandili mesajları

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin yıldönümü nedeniyle belediyeler, odalar ve siyasi partililer, mesaj yayınladı. Mesajlarda “Nebilerin nebisi Hz Peygamberimizin (SAV) hayatını, hadislerini örnek almalıyız” vurgusu yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2018 Pazartesi, 11:11

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın mesajı:
Mevlid-i Nebi’nin tüm insanlığın barış içinde, huzurlu ve mutlu yaşamasına vesile olmasını temenni ediyorum. Hislerinde sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü, ilişkilerinde hakkı, hukuku, doğruyu, güzeli ve vefayı, ibadetlerinde ise samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, nebilerin nebisi Hz Peygamberimizin (SAV) hayatını, hadislerini örnek almalıyız.

Mevlid Kandili Peygamber Efendimizin (SAV) hadis-i şeriflerini idrak ederek, hayatımıza yön vermek için büyük bir fırsattır. O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, hoşgörü, tevazu, sevgi, güven, dostluk, samimiyet, sadakat, vefa, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere sımsıkı sarılmalıyız. Bu vesilelerle Mevlid Kandilimizin, Denizlimiz, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz eder, bu mübarek gecenin bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un mesajı:
Sevgililer sevgilisi âlemlere rahmet olarak gönderilen ışığıyla münevver olduğumuz, aydınlandığımız Hz Muhammed (SAV)’in dünya’ya teşriflerinin sene-i devriyesindeyiz. Bugün, insanlığın kurtuluşu için gönderilen ve doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilini idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Peygamber Efendimizi Salatu Selam ile anıyoruz. Peygamber Efendimizi sevmek demek; onu örnek almak, onun sünnetlerini hayatımıza yansıtmak ve yaşamak, davranışlarımızı onun örnek ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir. Böyle kutsal günleri ve geceleri vesile kabul ederek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı arttırmalı, akrabaları ziyaret etmeli, yoksullara, yetim ve kimsesizlere el uzatmalıyız. Sevgili Peygamberimizin yüzü suyu hürmetine dualar etmeliyiz.

O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştirerek dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış, kardeşlik rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, bütün hemşerilerimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederim.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın mesajı:
Mevlit Kandilimiz mübarek olsun. Bugün, alemlere bir nur indi… Rabbim, o eşsiz Nur(sav)’un hatırına, bugün yapılacak tüm duaları kabul etsin. Devletimizi ve milletimizi feraha erdirsin. Her iki cihanda her kim zorda ise, felaha kavuştursun.

Yaratan’ın alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in dünyamızı şereflendirişinin yıldönümünde, O’nun kalplerimizi ve ruhumuzu aydınlatan örnek hayatından alacağımız insanlık dersi, bugün insanlığın dünden daha çok ihtiyaç duyduğu tek gereksinimi! İnsanoğlunun O’nu anladığı gün, tüm kaoslar ile kavgalar yerini sevgi ve hoşgörüye bırakacak; dünyayı O’nun güzel ahlakı, insanlığı ve merhameti ile insaf ve adaleti kuşatacak. İnsanlar, O’nun cömertliğinin sırrına erdiği gün, yokluğu bile paylaşmayı öğreneceklerdir! Mevlit Kandili, ruhlarımızı tazeleyip, hayatımızı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in eşsiz ahlakıyla şekillendirmeye başlayarak güzelleştirebileceğimiz bir zamandır. Çünkü, alemlere insanlığı aydınlatacak bir nur indi… Rabbim, o eşsiz Nur(sav)’un hatırına, bu gece yapılacak tüm duaları kabul etsin. Devletimizi ve milletimizi feraha erdirsin. Her iki cihanda her kim zorda ise, felaha kavuştursun. Mevlit Kandilimiz mübarek olsun.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili’nin mesajı:
Mübarek Mevlid Kandili, tüm Müslümanlara ve insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirsin. Sevgili Peygamberimizin doğumunu ifade eden Mevlid Kandili’nin hayırlara vesile olsun. Güzel ahlakı, merhameti ve hoşgörüsü ile herkes için örnek teşkil eden Yüce Peygamberimiz doğumu ile tüm insanlığın ışığı olmuştur. O’nun doğumunu ifade eden Mevlid Kandili’ne bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. O’nu anmak, anlamak ve hayatı O’nun yaşadığı gibi yaşamak tüm dünyayı daha güzel hale getirecektir. Mevlid Kandili’nin tüm İslam coğrafyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesi dileğiyle vatandaşlarımızın ve Müslüman aleminin mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum

MHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip’in mesajı:
İslam dünyasında, Hazreti Peygamberin dünyaya geldiği gece Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Hazreti Muhammed yüce Allah’tan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiş, bir rahmet peygamberi olarak inananların gönüllerinde taht kurmuştur. İçinde bulunduğumuz çağda da, O’nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk, af ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açar. Güçlülerin değil, haklıların hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, Denizli halkı ve Türk-İslam aleminin mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik eder, bu kutlu gün ve gecelerin hayırlar getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer’in mesajı:
Bu kutlu gün, alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in dünyamıza teşriflerinin yıldönümü. Her sene Rebiulevvel ayının on ikinci gecesi idrak edilen bu mübarek gecede ellerimizi semaya açmamız ve Peygamber Efendimizin ahlakının hepimize sirayet etmesi, alemlerin barışla yaşamasını niyaz etmeliyiz. Bu kutlu gün ve mübarek geceler; manevi duygularımızı canlandıran, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın en yükseğe çıktığı müstesna zamanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlit Kandili’nin Merkezefendimiz ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor; bu gecede yapılan tüm duaların milletimizin, İslam Aleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu