REKLAMI GEÇ

İpek Belçika’dan sürpriz projelerle döndü

İpek Belçika’dan sürpriz projelerle döndü

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Belçika’nın Başkenti Brüksel’den sürpriz projeler ile döndü. Denizli’yi Avrupa kenti yapmak için hayata geçireceği projeleri yerinde incelemek ve geliştirmek için Avrupa’ya ziyaretlerini bundan sonra da sürdüreceğini belirten İpek, “Projelerimi çok yakında açıklayacağım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2014 Pazartesi, 12:48

Adaylığı açıklandığı günden bu yana iddialı bir şekilde devam ettirdiği seçim çalışmalarına kısa bir ara vererek Belçika’nın başkenti Brüksel’e giden MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, buradaki temaslarında Denizli için düşündüğü bir takım projeleri yerinde inceleyerek görüş alışverişlerinde bulundu.

İLK ZİYARET BELÇİKA TÜRK FEDERASYONU’NA
Brüksel’deki ilk ziyaretini Belçika Türk Federasyonu’na gerçekleştiren Ali İpek, Genel Başkanı Ömer Zararsız ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette Brüksel hakkında çeşitli bilgiler alan Ali İpek, seçimlerle ilgili de görüşlerini paylaştı.

ic-3

İpek, Belçika Türk Federasyonu gibi önemli bir kurumu ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, federasyonun Belçika’daki faaliyetlerini çok anlamlı ve takdire şayan olarak yorumladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız ise, “Sayın Başkanın ziyareti bizi çok mutlu etti. Umarız bizde Denizli’ye gittiğimizde kendisini Belediye makamında ziyaret etme imkanı buluruz. Sayın İpek’in buralara kadar gelerek, Denizli gibi önemli ve güzide bir şehir için çeşitli temaslarda bulunması, kendisinin bu işe ne kadar ciddi yaklaştığının bir göstergesi. Dolayısıyla kendisine 2014 yerel seçimlerinde sonsuz başarılar diliyoruz” ifadelerinde bulundu.

ic-1

SCHAERBEEK BELEDİYESİ’NE ZİYARET!
Ali İpek daha sonraki ziyaretini ise Brüksel’in en büyük belediyelerinden birisi olan Schaerbeek’e gerçekleştirdi. Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse tarafından ağırlanan İpek, buradaki belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi alırken, diğer yandan ziyarette hazır bulunan Türk işadamları Orhan Liman, Kaan Toker ve Gökhan Bağcılar da Belçika ve Brüksel’deki diğer belediyeler ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.
Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, “Kendisini ağırlamakla büyük keyif aldım. Sayı Ali İpek, belediyecilik hakkında bir dizi ön araştırmalarda bulunmak üzere Belçika’ya gelmiş. Ortak projeler konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Kendisine çıktığı bu zorlu yolda başarılar dilerim. Binlerce kilometre uzağa gelerek, Denizli’nin sorunlarına çare olabilecek alternatifli projeleri yerinde görebilmek adına araştırmalarda bulunan bir belediye başkan adayı, seçildikten sonra o kente çok daha fazlasını verecektir. Ali Bey’i böylesine özverili bir davranışta bulunduğu için kutlamak gerek” şeklinde konuştu.

ic-2

BELÇİKA’NIN TÜRK MİLLETVEKİLİ YÜKSEL’DEN ÖVGÜ!
Belçika Flaman Parlamentosu’nun Gent Milletvekili ve Şehircilik Komisyonu Üyesi Veli Yüksel ile de bir araya gelen Ali İpek, Belçika’nın en büyük yerleşim birimlerinden birisi olan Genk ve buradaki belediyecilik faaliyetleri hakkında da önemli bilgiler aldı. Görüşme sonrasında soruları yanıtlayan Milletvekili Veli Yüksel, “Ali İpek Beyefendi’yi burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Duyarlı bir siyasetçinin yapması gereken en önemli şeylerden birisi olan, kendi memleketi için en modern en çağdaş uygulamaları yerinde görmek ve bunları araştırmaktır. Ali Bey’de memleketinden çok uzaklara gelip, burada bu faaliyetlerde bulunuyor. Bizde kendisine elimizden geldiğince buradaki çalışmalar hakkında bilgi vermeye çalıştık. Türkiye’deki tüm siyasetçilere örnek olacak bu davranışından dolayı Ali İpek Bey’i kutluyorum” dedi.

NEDEN BELÇİKA?
Avrupa’nın da başkenti olarak gösterilen, bir çok uluslararası kuruluşun da merkezi olan Belçika’nın başkenti Brüksel’i model olarak aldıklarını, Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri olduğu içinde ilk ziyaretleri için burayı tercih ettiklerini ifade eden Ali İpek, “Burada çok önemli temaslarda bulunup, önemli projeleri de yerinde görme fırsatı yakaladık. İlerleyen günlerde çeşitli yurt dışı gezilerimiz yine olabilir. Denizli bir Anadolu kenti. Ama sadece Türkiye için değil, Avrupa içinde çok önemli bir değer. Bu nedenle Denizli’de düşündüğümüz, modern ve bir çok soruna çare olacak projeler hakkında daha fazla bilgi edinmek, bazı şeyleri yerinde görmek ve çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunmak adına Brüksel’e geldik. Ziyaretlerimiz sırasında çok önemli bilgiler aldık. Tabi her şey Denizli için. Denizli’yi daha modern bir Avrupa kenti yapabilmek adına elimizi taşın altına koyduk. Halkımızın takdiri ile seçilmemiz durumunda yapacağımız projeleri de kısa bir süre sonra açıklayacağız. Ama hep söylediğimiz gibi biz gerçek projelerin peşinden koşuyor ve bunları Denizli’ye kazandırmak için uğraşıyoruz. Hayali projeler peşinde koşmuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu