REKLAMI GEÇ

Mimarlar Sordu Adaylar yanıtladı

Mimarlar Sordu Adaylar yanıtladı

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin düzenlediği ‘Mimarlar Soruyor Başkan Adayları Yanıtlıyor’ forumuna konuk olan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan ile MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, projelerini anlattı.

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2014 Pazar, 12:04

DENİZLİHABER

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin Esnaf Sarayı’nda düzenlediği ‘Mimarlar Soruyor Başkan Adayları Yanıtlıyor’ forumunun ikinci bölümünde CHP ve MHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayları konuk oldu.

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci’nin yönettiği Forum, saat 14.00’da başladı ve tam dört saat sürdü.

İlk Bölümü’nde siyasi partilerin Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkan adayları konuk alan Mimarlar, sorularıyla adayları terletirken, en çok da projelerin uygulanabilirliliğini denetleyip sorguladılar.

TRAFİK SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Mimarlar, AK Partili Belediye Başkan adaylarının katılmadığıdenizli-mimarlar-belediye-baskan-adaylari-ic-1 forumun ikinci bölümünde CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan ile MHP Büyükşehir Adayı Ali İpek’i konuk etti.
Forumun ikinci bölümünde ilk söz hakkını CHP Adayı Kazım Arslan kullandı. Büyükşehir ile ilgili projelerini mimarlarla paylaşan Kazım Arslan en çok trafik sorunu ve çözümü üzerinde durdu. Ayrıca Bir dönem ticaret merkezi olan Denizli’nin yeniden eski haline kavuşturulması için sektörlerin önünü açacak projeleri de önemsediklerini dile getiren Kazım Arslan, “Denizli gelişti diyorlar. Son 10 yılda Organize Sanayi Bölgesi’nde 34 fabrika kapandı. Sektörlerin önünü açacak projelerimiz var. Onları bir bir hayata geçireceğiz. Ayrıca Denizli’nin hava kirliliği sorunu var ama bize göre en önemli sorun trafik. Trafik sorununu yasaklarla çözmeyeceğiz. Çok katlı otoparklardan hafif raylı sisteme kadar çok sayıda projemiz var. Ve göreve geldiğimiz gün, yasakları kaldıracağız” dedi. Arslan ayrıca belediyelerin vatandaşın ve esnafın sırtından inmesi gerektiğini söyledi.

CADDELERDE KEMANCILAR DOLAŞACAK
Forumun bu bölümünde söz alan ikinci konuk MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek oldu. İpek, “Ben aday olduğumda önce köylerden başlayacağımdenizli-mimarlar-belediye-baskan-adaylari-ic-2 demiştim. Göreve geldiğim günden itibaren de köyleri kalkındıracak projelere ağırlık vereceğiz. Sulama suyu hatta içme suyu olmayan köylerimiz bile var. Yaşam standardı diye bir şey yok köylerimizde. Durumları gerçekten içler acısı. Biz köylerimizi kalkındırarak, bırakın göçü önlemeyi kentten köylere göçü sağlayacağız” diye konuştu.

Çınar Meydanı düzenlemesi ile ilgili projesinden de bahseden İpek, “ Çınar Meydanı’nda Sanat sokakları olacak. Cadde de kemancıların dolaştığını göreceksiniz. Ayrıca yeni yapılan oto santral garajının çözüm değil sorun olacağını herkes biliyor. Yeni bir yer aramaya başladık bile. Oradan hem yeni oto santral garajını hem de tren garını kaldıracağız” dedi.

KIRMIZI BÖLGELERİMİZ OLMAYACAK
Adayların konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. CHP Adayı Kazım Arslan, belediye finans kaynaklarına ilişkin soruya verdiği cevapta, “Bizimde bazı finansman kaynaklarımız var. Ben işadamı kökenliğim, pek çok ticari ilişki konusunda yeterli deneyim ve tecrübeye sahibiz. Bu deneyimi belediye finans kaynaklarını geliştirme konusunda kullanacağız” dedi.

Ali İpek ise kendisine yöneltilen ‘kırmızı çizginiz olacak mı? Sorusuna, “Bizim kırmızı çizgilerimiz olmayacak. Barlar sokağımızın yeri bile hazır. Bizde yasaklar olmayacak” diye cevap verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 18 32Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 18 30Çok Bulutlu