REKLAMI GEÇ

Muhtar buluşmaları başladı

Muhtar buluşmaları başladı

Vali Ahmet Altıparmak, muhtar buluşmalarına başladı. Merkezefendi sınırları içindeki mahallelerin muhtarları hem Vali Altıparmak’a, hem de ilgili kurum müdürlerine yaşadıkları sorunları iletti, çözüm üzerinde tartışıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2016 Cuma, 10:19

Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Vali Yardımcısı Kemal İnan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.

BAŞKAN ZOLAN YATIRIMLARI ANLATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye çalışmaları, DESKİ ve altyapı hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi. Altyapı projelerini 2017 yılının Şubat ayında tamamlamayı planladıklarını belirten Başkan Zolan, bu tarihten itibaren geçici olarak yapılan asfalt yamalarının kazınarak balıksırtı asfaltların yapılacağını söyledi. Başkan Zolan ayrıca; kazıma sırasında ADM Elektrik, Türk Telekom ve PTT ile iletişime geçerek elektrik ve iletişim kablolarının yeraltına alınması ile ilgili çalışmalarının da tamamlanacağını ifade etti.

Muhtarlara su kullanımı konusunda uyarılarda da bulunan Başkan Zolan, geçtiğimiz yıl 35-40 artezyen pompasının çalışırken, bu yıl yağışların az olması nedeniyle su pompalarının tamamının devreye alındığını, yaşam için önemli olan suyu tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşları bilinçlendirmelerini istedi.

“SİZ BİZİM GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZSINIZ”
Muhtarlara seslenen Vali Ahmet Altıparmak, halkın sorunlarını yetkili mercilere en iyi muhtarların taşıyabileceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımızın Ankara merkezde düzenli olarak muhtarlarla toplantı yapması doğrultusunda biz de koordineli olarak bu toplantıları ilimizde sizlerle gerçekleştiriyoruz. Bizler vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikâyetlerini alıp değerlendirirken vatandaşlarımızın kendilerinin ilgili idare birimlerine müracaatlarını beklemeden doğrudan temas kurmak adına toplumun temsilcileri konumunda olan siz muhtarlarımızla bu toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Toplantı çerçevesinde kurum amirlerimiz, sizlerin sıkıntı ve sorunlarınızı dinleyerek çözümü noktasında yapılan veya yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunacaklar. Sizler de şikayet ya da taleplerinizi tüm kurum amirlerimiz buradayken ifade edin. Sizler bizim gözümüz, kulağımız ve halka uzanan elimizsiniz. Mahallelerdeki herkesi tek tek tanıma şansımız yok. Bunları en iyi bilen sizlersiniz. Mahallelerdeki olumsuzluklara da en iyi şekilde ulaşılabilecek olan sizlersiniz. Bu çerçevede sizlere büyük görevler düşüyor. Mahallenizde yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi, öksüz, şehit ve gazi yakınları ve diğer ihtiyaç sahiplerinin durumları ile ilgili bilgileri bize en iyi aktaracak olan sizlersiniz. Bu görevlerin ifasında da sizlerin gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyoruz. Sizler bizlere geliyorsunuz, sorunları ifade ediyorsunuz, ama bunu biraz daha koordineli yürütebilirsek, sizler vatandaşların sorunlarını bizlere daha rahat taşıma imkanı bulursunuz. Bu ve bundan sonraki toplantıların başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Daha sonra ilgili kurum yetkilileri kendilerini tanıtarak, kurumlarının Merkezefendi ilçesindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mahalle Muhtarları, mahallelerinde yaşanan sıkıntıları, sorunları ve talepleri konunun muhatabı kurum amirlerine ileterek çözüm yolları arandı.

Vali Altıparmak, muhtarların aktardığı sorunların çözümü için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu