REKLAMI GEÇ

Muhtarlık binası yıkılınca garaja taşındı

Muhtarlık binası yıkılınca garaja taşındı

İncilipınar Mahalle Muhtarlığı, 5 yıldan bu yana hizmet verilen binanın belediye tarafından yıkılmasının ardından, bir apartmanın garajına taşınmak zorunda kaldı. Kendisine 40 metrekarelik bir yer bulamayan Büyükşehir Belediyesi’ne ateş püsküren Muhtar Kadir Göksu, “Biz muhtarlar devletin temsilcileriyiz, buraya layık değiliz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2015 Cuma, 08:55

İncilipınar Mahalle Muhtarı Kadir Göksu’nun muhtarlık binası için verdiği mücadele 5 yıldan beri devam ediyor. İki ay öncesine kadar muhtarlık hizmetlerini yürüttüğü Büyükşehir Belediyesi’ne ait İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu’nun hemen yanında eski zabıta binası belediye tarafından yıkılınca, bir apartmanın kapalı araba garajına taşınmak zorunda kaldı. Muhtar Göksu’nun anlattıkları ise tam anlamıyla trajikomik.

denizli-incili-pinar-mahalle-muhtarligi-yikilinca-muhtar-garaja-tasindi-ic

“5 YILDAN BERİ YER BULUNAMADI”
Büyükşehir Belediyesi ile İncilipınar Kapalı Yüzme havuzunun yıkımı için çalışma başlattığı günden beri yer krizi yaşayan Mahalle Muhtarı Kadir Göksu, defalarca belediyeye giderek yardım talebinde bulunduğunu belirterek, “Yıkım kararı 8 ay önce alındı. Ancak ben 5 yıldan beri yer için belediyeye müracaat ediyorum. Muhtarlık binası için 40 metrekarelik yer bulunamadı. Başkan her seferinde ‘uygun yer bulun yapalım’ diyor. Buluyorum, belediye yetkilileri geliyor fotoğrafını çekip gidiyor. İncilipınar, en geniş yeşil alana sahip mahallelerden biri. Muhtarlık için burada yer bulunamıyorsa başka hiçbir mahallede bulunamaz” dedi.

denizli-incili-pinar-mahalle-muhtarligi-yikilinca-muhtar-garaja-tasindi-ic-2

MUHTARLIĞIN ELEKTRİĞİNİ KESTİLER
Yıkım çalışmaları başladığında, muhtarlık binasını boşaltmasının istendiğini, yer olmadığı için hemen taşınamadığını belirten Göksu, “Boşatmam için bana baskı yaptılar. Boşatmayınca, önce elektriğimi kestiler. Muhtarlık binasının elektriği kesilir mi?. Biz burada devleti temsil ediyoruz. Mahalle sakinlerine hizmet veriyoruz. AYDEM’i aradım. ‘Belediye kestirdi’ yanıtını aldım. Belediye’yi aradığımda ise ‘yanlışlık olmuş’ diyerek hemen açtırdılar. Muhtarlığın, elektriği, internet aboneliği benim üzerime kayıtlı. Bunu bir belediye nasıl yaptırabilir anlam veremiyorum. Yapılmak isteneni de çözemiyorum” diye konuştu.

denizli-incili-pinar-mahalle-muhtarligi-yikilinca-muhtar-garaja-tasindi-ic-1

SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM
Muhtar Kadir Göksu, bir çok mahallede muhtarlık binası varken yenisinin yapıldığını, ancak üç-dört mahalle muhtarının binasının olmadığını belirterek, “Ben bunun siyasi olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Öyle olmadığını inanmak istiyorum” diye konuşsa da, mahalle sakinleri bunun tam tersini düşünüyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER BÜYÜYOR
Muhtarlık binasının, yenisi yapılmadan yıkılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları, “İçinde iken yıkmadıklarına dua et sen. İçinde iken yıksalar ne yapacaktın geçmiş olsun’ yorumlarıyla belediyeyi eleştirirken, bazı sakinler ise “Muhtarım sen üzülme, biz sana sağlam ve korunaklı konteyner bina yaparız” diyerek muhtar Göksu’yu desteklediler.
İşte o yorumlardan bazıları;

facebook-yorum-1

facebook-yorum

Yorumlar

Vatandaş   -  Bağlantı 9 Ekim 2015, 17:03

Muhtarlar günü var ya birilerinin ilan ettiği o zaman söyleyin derdinizi. İşlem ücreti amlıyormusun diyen vatandaş kendi keyfine mi yer istiyor bu muhtar acaba. Bir çok muhtarın ofisi var mahallelerde neden İncilipınara da yapılmıyor.

abuzer   -  Bağlantı 9 Ekim 2015, 11:09

arkadaş işlem ücreti almıyor musun sen vatandaştan? devletten de maaş, oh oldu olacak bir de lojman versin elektrik su parasını da devlet ödesin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu