REKLAMI GEÇ

Necmettin Aygül’den Denizli dağlarının makro yaşam fotoğrafları

Necmettin Aygül’den Denizli dağlarının makro yaşam fotoğrafları

Emekli olduktan sonra fotoğraf makinesini alıp, Denizli’nin dağları ve yaylalarında kendini bulan 52 yaşındaki Necmettin Aygül, birbirinden güzel makro yaşam fotoğraflarını ölümsüzleştiriyor. “Çiçekleri ve kelebekleri görünce ben dünyamı unutup fotoğraf makineme sarılıyorum” diyen Aygül’ün ender görülen endemik bitkileri de ölümsüzleştirdiği karelerinden bir seçki…

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2021 Pazar, 09:15

Merkezefendi’de yaşayan 52 yaşındaki Necmettin Aygül, emekli olduktan sonra arkadaşlarıyla doğa yürüyüşlerine katılmaya başladı.

Yürüyüşler sırasında yanına fotoğraf makinesi da alan Aygül, doğada gördüğü çiçeklerin, kuşların ve böceklerin fotoğraflarını çekti.

Bir süre sonra çekimlerini profesyonel hale getiren Aygül, aldığı makro (yakın) objektiflerle gördüğü canlıların fotoğrafların daya yakından ve daha detaylı çekmeye başladı.

4 yıldır profesyonel olarak fotoğraf çeken Aygül’ün özellikle kelebek, arı, orkide ve kuşların makro çekimleri görenleri kendine hayran bırakıyor.


Denizli’nin farlı ilçelerini ve köylerini gezen Aygül, zamanının çoğunu buradaki doğal hayatın fotoğraflarını çekerek geçiriyor.

Emekli olduktan sonra fotoğrafa merak sandığını ve fotoğrafın artık vazgeçilmezi haline geldiğini Denizli Haber’e anlatan Aygül şunları söyledi:

“Bu hayatta herkesin bir merakı, ilgisini çeken bir şey vardır. Ben boş zamanlarımda güzel Denizlimizin her yer yerini dolaşıyorum. Gittiğim yerlerde kelebek gördüğüm zaman ya da ender görülen bir türe rastladığım zaman dünyamı unutuyorum.

Benim için havanın sıcaklığı, soğukluğu hiç fark etmiyor. Kendimi öyle kaptırıyorum fotoğraf çekerken. Makro çekimlerde canlılara daha yıkından bakıyorsunuz.


Onların uzaktan görülmeyen güzelliklerine yakından bakmak çok hoşuma gidiyor.”

Yorumlar

Erdal Sarıtaş   -  Bağlantı 29 Mayıs 2020, 08:25

Hocam yüreğinize sağlık tebrik ediyorum..

Ali Osman   -  Bağlantı 28 Mayıs 2020, 00:29

Dostum Eline Emeğine Sağlık,Işığın Keskin olsun

Arif Yalçın   -  Bağlantı 25 Mayıs 2020, 11:55

Necmettin bey harika bir insan fotoğraflar da gerçekten çok emeği var başarıların devamına diliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu