REKLAMI GEÇ

Nevruz coşkusu

Nevruz coşkusu

Baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Denizlililer birlikte demir döverek, şenliğin tadını çıkardı.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 24 Mart 2015 Salı, 17:39

Denizli Büyükşehir Belediyesi, baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı için bir dizi etkinlik düzenledi. Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nde düzenlenen kutlamalara, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kırgızistan, Moldova ve İran’dan gelen konuklar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, ” Nevruz tabiatın çağlaması, rahmet pınarlarının coşması, toprağın yeniden kış uykusundan uyanıp verimli hale gelmesini ifade etmektedir. Aslında bizim kültürümüzde, insanlığın bir bütün olarak yeniden canlanması, insani değerlerin yeniden gözden geçirilmesi için bir fırsattır. Yıllarca Türk-İslam coğrafyasında Nevruz, dostluğun kardeşliğin birlikteliğin sembolü olmuş, her yıl bu düşüncelerin yeniden hatırlamasına vesile olmuştur” diye konuştu.

NEVRUZ ATEŞİNİN ÜZERİNDEN ATLAYIP DEMİR DÖVDÜLER
Nevruz’un 3000 yıldır kutlandığına işaret eden Değirmenci, “Nevruz, oldukça geniş bir coğrafya olan, Doğu Türkistan’dan Balkanlar’a, Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar Avrupa içlerine kadar geniş bir coğrafyada kutlanmakta. Bize düşen 3000 yıllık tarihi geçmişimiz olan, ortak paydamız olan bu güzel mirası bugünkü nesillere yaşatmak daha da önemlisi bizden sonraki kuşaklara da bu güzel geleneğimizi canlı ve zinde tutmak. Tabi ki Nevruz kelime anlamıyla yenilenmek, yeniden doğuş, baharın müjdeleyicisi gibi hep güzel anlamlar ifade etmekte. Türk-İslam geleneğinde de dostluk kardeşlik pekişecekse bu güzel günlere hep sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Programda Orta Asya Türk topluluklarından gelen dansçılar yöresel danslarını sergilerken ses sanatçıları da bulundukları yörelere özgü şarkıları seslendirdi. Müzik ve dans etkinliklerinin ardından Nevruz ateşinin yakılmasıyla devam eden programda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan ve beraberindekiler Nevruz ateşinden atladı, birlikte demir dövdü ve yumurta tokuşturdu.

KONUKLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik için gelen Kırgızistan, Moldova ve İran’dan gelen konuklar Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Değirmenci’yi ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan’ın da hazır bulunduğu ziyarete, Moldova Gagavuz Yeri Kültür Bakanı Vasili İvançuk ve TÜRKSOY Temsilcisi Elchin Gafarli katıldı.

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 24 Mart 2015, 20:58

TÜRK İSLAM kelimesi geçiyor haberde ama ama bir tane TÜRK bayragı yok haber fotografında bir bayrakdamı yoktu neden tören alanı TÜRK BAYRAKLARI ve FİLAMALARI İLE süslü degil?? 🙁

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 11 23Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 9 21Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 10 23Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 27Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu