REKLAMI GEÇ

İşçilerin kaderini Ankara belirleyecek

İşçilerin kaderini Ankara belirleyecek

Büyükşehir ile birlikte bazı ilçe belediyelerinde ortaya çıkan norm kadro fazlası personelle ilgili son kararı İçişleri Bakanlığı verecek. Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Nihat Kaynar, bu konudaki çalışmaların hız kazanması için ilçe belediyelerinden norm fazlası personellerini bir an bildirmelerini istedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2014 Perşembe, 09:41

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte tüzel kişilikleri sona eren belde belediyelerinde çalışan personel ile İl Özel İdaresi personeli,  ilçe belediyeleri ile DESKİ ve büyükşehir belediyesinde görevlendirildi.

Bu düzenlemeyle birlikte bazı ilçe belediyelerinde norm fazlası kadro oluştuğuna dikkat çeken Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Nihat Kaynar, şu anda Çivril Belediyesi’nde 65, Çal’da 10, Acıpayam’da 9, Kale’de 22 ve Serinhisar’da 35 olmak üzere toplam 141 norm fazlası personel bulunduğunu bildirdi.

YALNIZCA ÇİVRİL’DEN GELDİ
Şu ana kadar norm fazlası personel ile ilgili bilgilendirme yazısının sadece Çivril Belediyesi’nden geldiğini kaydeden Kaynar, “Belediyelerin en kısa sürede norm fazlası personellerinin isimlerini koordinasyona bildirmeleri gerekiyor. Önümüzdeki ay içerisinde biz, isimleri İç İşleri Bakanlığı’na vereceğiz. Bakanlık, personelin tercihi doğrultusunda atamalar yapacak” dedi.

PERSONEL 3 TERCİH YAPABİLECEK
Koordinasyon Başkanı Nihat Kaynar, norm fazlası personelin yapması gerekenler ile ilgili olarak da “Görevli oldukları belediyeden tercih formu alarak doldurmaları gerekiyor. Denizli, Aydın ve Muğla olmak üzere üç ili tercih edebilecekler. Kurum tercihinde bulunulmayacak.  Personel bizim atama yapacağımızı düşünüyor. Biz koordinasyon başkanlığı olarak, yalnızca bize bildirilen liste ve tercihleri İçişleri Bakanlığı’na ileteceğiz. Bakanlık, üç ilde norm açığı bulunan kurumlardan herhangi birine yerleştirme gerçekleştirecek” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu