Öğrencilerden engellilere ulaşan yardım eli

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda başlattığı “Tane Tane Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” kampanyası sonucunda toplanan mavi kapaklarla alınan biri akülü 25 tekerlekli sandalye sahiplerine teslim edildi.
Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2014 Salı, 16:02
Tekerlekli sandalyelerin teslimi için Sevil Kaynak Ortaokulu’nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akgün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Ciyancı ile tekerlekli sandalye alan engelliler, kapak toplayan öğrenciler ve veliler katıldı.
Mavi kapak toplama kampanyasının 4 yıl önce “Tane Tane Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” sloganı ile başlatıldığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Ciyancı, “4 yılda 9,5 ton mavi kapak toplandı. Bunlarla 6’sı akülü olmak üzere, 156 tekerlekli sandalye alınp engelli vatandaşlarımıza teslim ettik. Engellilerin, sosyalleşmesi ve rahat hareket edebilmesi için başlattığımız kampanyaya en büyük destek okullardan geldi. Bugün burada ise biri akülü 25 sandalye vereceğiz” dedi.
KÜÇÜK TUBANUR İLGİ ODAYI OLDU
Tekerlekli sandalye sağlanan 5 yaşındaki Tubanur, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Törene katılan Sevil Kaynak Ortaokulu öğrencileri, Tubanur’un yanına gelerek onunla sohbet etti. Tubanur’a tekerlekli sandalyesini Vali Yardımcısı Ali Cergibozan verdi.
Tekerlikle sandalyelerin teslim töreninin ardından, mavi kapak toplayarak engelli vatandaşlara destek olan minik öğrencilere teşekkür belgesi verildi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 14 | 29 | Az Bulutlu |
20 Mayıs 2025 Salı | 15 | 29 | Az Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 16 | 32 | Az Bulutlu |
22 Mayıs 2025 Perşembe | 20 | 35 | Sıcak |
23 Mayıs 2025 Cuma | 20 | 35 | Sıcak |