REKLAMI GEÇ

Oklu sustu Gürlesin ASTAŞ satışını savundu

Oklu sustu Gürlesin ASTAŞ satışını savundu

Denizlihaber.com’un kamuoyu gündemine taşıdığı günlerdir konuşulan ASTAŞ Azim Cıvata Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye ait arazilerin ucuza satıldığı iddialarıyla ilgili dönemin İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu sessizliğe bürünürken, satışı savunmak Denizli İl Genel Meclisi (DİGEM) Başkanı Hüseyin Gürlesin’e düştü. Ancak Gürlesin, basın toplantısında soruları geçiştirirken, isim vermeden CHP’li iki İl Genel Meclisi Üyesini “yakınlarına teklif gitti, satışı ve rakamı biliyorlardı” sözleriyle suçladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2014 Cuma, 14:14

Denizli İl Özel İdaresi’nin yüzde 26,45 ve bin 867 kişinin yüzde 0,26 payla ortak olduğu Azim Cıvata’ya ait 49 bin 172 metrekare arazilere mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda 61 milyon 825 bin lira değer biçmesine karşın, şirket yönetim kurulu kararıyla Nisan-2013’te 53 bin 375 metrekare alanın 7 milyon dolara YEDEKS Tekstil Sanayi A.Ş’ye satılması gündemdeki yerini koruyor.

Kamuoyu AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan adayı ve dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri AdemOklu’dan açıklama beklerken, konuşan DİGEM Başkanı Hüseyin Gürlesin oldu. Gürlesin, düzenlediği basın toplantısında, Denizli Valiliği’nin 2007 yılında İl Özel İdaresi’ne izafeten Denizli 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından bilirkişi Hüseyin Erdoğan’a yaptırılan fiyat tespitindeki 61 milyon 825 bin liralık rakamı afaki bulduğunu söyledi.

“RAPORUN HUKUKİ GEÇERLİLİĞİ YOK” İDDİASI
Değer tespitinde emsal araştırması yapılmadığını iddia eden Gürlesin, “Söz konusu tespit idaremizin talebi üzerine yaptırılan bir delil araştırması olup, yargılama sonucunda verilen bir mahkeme kararı değildir. Bu nedenle söz konusu tespitin hukuken hiçbir bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Ayrıca, bilirkişi raporunda gayrimenkul tespiti yapılırken hiçbir somut dayanak ve gerekçe gösterilmeden tamamen soyut gerekçelerle rapor düzenlenmiştir” dedi.

7 Mİ BÜYÜK, 10 MU?
Israrla ASTAŞ arazilerinin rayiç bedel üzerinden satıldığını savunan Gürlesin, buna milliyetemlak.com’da birkaç gün yayınlanan, ancak Denizlihabercom’da haber yapılması üzerine yayından kaldırılan ilanı örnek gösterdi.

İlanda arsaya 10 milyon dolar değer biçildiğine dikkati çeken Gürlesin, buna rağmen Nisan-2013’teki 7 milyon dolarlık satışı gerçek rakam olarak savunmaya devam etti.

Satışa çıkarılan alan küçülürken, rakamın 7 milyondan 10 milyon dolara çıktığının anımsatılması üzerine “Satıcı nabız yokluyor olabilir. Satış rakamları görecelidir. 10 milyon dolar fiyat biçip düşük bedelle satabilir” ifadesini kullandı.

“Satış 10 milyon dolardan düşük bir rakamla yapılsa bile alan olarak 14 bin 810 metrekare fark var. Bu bile kazanç değil mi?” sorusunu da yanıtlayan Gürlesin, arazinin imar durumu nedeniyle 4 katla sınırlandırılan ticari alan olduğunu, bu durumda söz konusu taşınmazın gerçek piyasa rayiçlerine uygun olarak satıldığına inandığını kaydetti.

SORULAR – YANITLAR
“Bilirkişi raporundaki 61 milyon 825 bin lira değer biçilmesine karşın genel kuruldan 10 milyon liraya satılması kararı çıktığında, ortak olarak Özel İdare neden itiraz etmedi?” sorusuna Gürlesin, “Mitaş Enerji ve Madeni İnşaat İşleri A.Ş. yüzde 73,29 çoğunluğa sahip” yanıtını verdi.

Gürlesin, “Ortada bir bilirkişi raporu ve rakam var. Bu rakamın afaki olduğunu söylüyorsunuz. Peki yeni bir rayiç bedel çalışması neden yapılmadı, yaptıracak mısınız?” sorusunu da “Değerin makul olduğunu düşündüğümüzden dolayı mahalline gitmedik. Bilirkişinin rayiç değerlendirmesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz” diye yanıtladı.

İl Özel İdaresi İl daimi Encümeni’nin 6 Şubat 2008 tarih ve 58 nolu kararında, bilirkişi raporuna dayanılarak arazilerinin değerli olduğu, bu nedenle ASTAŞ’daki ortaklığın devamı yönünde karar alındığının hatırlatılarak, “bu kararda mı afaki?” sorusu üzerine Gürlesin, “Değerli olabilir. 7 milyon dolar da değerli. Değer göreceli bir kavramdır. Rakam emsal değerlerden düşük olsaydı, değerlendirir dava açardık. Ama konuyu yine de encümenimizde değerlendireceğiz” diye konuştu.

İSİM VERMEDEN CHP’Lİ 2 ÜYEYİ İŞARET ETTİ
Satışın 2013 Nisan ayında yapılmasına karşın konunun bugüne kadar neden İl Genel Meclisi gündemine getirilmediğinin sorulması üzerine Gürlesin, “Yapılan seçim öncesi bir şov girişimidir. CHP’li iki üyenin bu satıştan ve rakamdan bilgisi vardır. Onlara da teklif götürüldü. Burada isimlerini vermiyorum, gerekirse açıklarız” dedi.

“Arazileri almaları için CHP’li iki üyeye mi teklif yapıldı?” sorusu üzerine Gürlesin, “Çevrelerine götürülmüştür. Ama kendileri de işin içindedir” iddiasında bulundu.

Yorumlar

avukat   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 23:08

sayın gürlesin konuşmaların boş 4 kat ruhsat veren ticari alan olarak sınırlandıran kim belediye tadilat yapıp değiştirebilecek değer nisbetini ayarlayacak olanda belediye denizli halkını boş geçme bu halk arsa satışını bilir bu işler çorap satmaya benzemez pamukkale satılırken sustunuz şimdide susun izleyin bakın kimler ne konuşacak

hasan aydın   -  Bağlantı 5 Ocak 2014, 18:18

Gürlesin bu işlerden anlamaz sadece imza atar. Tüm Denizli yi satıp önüne koysalar yine imzalar. Hele Oklu varya Gürlesini 50 yerde aldatır. Bırakın başkalarına çamur atmayı da açıklayın…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu