REKLAMI GEÇ

Okul Risk Takip Kurulu oluşturulacak

Okul Risk Takip Kurulu oluşturulacak

Korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunması ve suça sürüklenmesini önlemek amacıyla okullarda “Risk Takip Kurulu” oluşturulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2014 Pazar, 10:39

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 5. toplantısı yapıldı. Vali Şükrü Kocatepe başkanlığındaki toplantıya, Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdür Vekili Ercan Dağdeviren, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Sağlık müdürü Mahmut Tekin, İŞ-KUR İl Müdür Vekili Vural Koç, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı katıldı. 

Toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve sosyal çalışmacı Yener Çalık, kurul çalışmaları ile programda yer alankonular hakkında üyeleri bilgilendirdi.
Sokakta çalıştırılan çocukların karşılaşabilecekleri riskler hakkında toplumun bilgilendirilerek daha duyarlı hale getirilebilmesi amacıyla bir dizi çalışmalar gerçekleştirildiğini anlatan Yener Çalık, “Adli makamlar ve Çocuk Hakimliği ve Çocuk Cumhuriyet Savcılığı ziyaret edilerek,ilimizdeki çocuk koruma alanı ile ilgili adli makamların uygulayıcı kurumlardan beklentileri ve önerileri konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu” dedi.

KURUL OLUŞTURULMASI KARARI
Toplantıda,okullarda ve özellikle sınıflarda çocukların karşılaşabileceği olumsuzlukların gözlemlenmesi amacıyla Okul Risk Takip Kurulları oluşturulması konusu da ele alındı. Kurul, Okul Risk Takip Kurulları oluşturularak, çocuklarınizlenmesi, aile, çocuk ve diğer ebeveynleri ile görüşülerek sorunun çözümüne yönelik işlem başlatılması, gerekirse ilgili kurumlara vakanın yönlendirilmesi amacıyla çalışmaların başlatılması yönünde karar aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı