REKLAMI GEÇ

Önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapan Denizli’de 3 gün boyunca gündem; Su

Önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapan Denizli’de 3 gün boyunca gündem; Su

Suyun geleceği Denizli’de konuşuluyor. Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu (UKSAY) başladı. Konu ile ilgili 179 sözlü bildiri, 5 ayrı salonda eş zamanlı olarak sunulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2018 Perşembe, 14:34

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü büyük ve büyük olduğu kadar da önemli bir konu için ev sahipliği yapıyor. DESKİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu üç gün sürecek.

179 adet sözlü bildirinin 5 ayrı salonda eş zamanlı olarak sunulacak olan sempozyumda dünyada suyu geleceği konu alınacak. Colossae Hotel’de başlayan programa yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve uzman katılıyor. Sempozyumun açılış programına Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Abdul Melik Öteğen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud Güngör, bilim insanları, uzman, Su ve Kanal İdaresi çalışanları ve davetliler katıldı.

Kentsel su yönetimi
Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu Başkanı olan ve aynı zamanda Denizli Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü olan Prof. Dr. Mahmud Güngör, 3 gün boyunca konu ile ilgili yoğun bir bilgi alış verişi yapılacağını söyledi. Güngör, “Sempozyum, su kaynaklarının yönetimi, kentsel su yönetimi, su kayıplarının yönetimi, kullanılmış suların uzaklaştırılması arıtılması ve yeniden kullanımı, şehir taşkınlarının önüne geçilmesi, su ve atık su tesislerinden enerjinin verimli şekilde kullanılması gibi ana başlıklar itibari ile oldukça kapsamlı faaliyetleri anlatan sunum ve tartışmaları içeriyor” dedi.

Suya verilen değer
Diğer taraftan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Abdul Melik Öteğen ise konuşmasında, suyun büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Öteğen, “Suyu yönetemezsek o kendisini öyle bir yönetir ki bize çok dersler verir. Suyu çok iyi irdelememiz gerekiyor. Kültürümüzde ‘Su gibi aziz ol’ deyişimizden ne kadar çok kıymet verdiğimiz ortadadır” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek de, sempozyumun su yönetimi konusunda önemli olduğunu belirterek, “Akademik çalışmaların burada karşılıklı paylaşılıp, tartışılması adına güzel bir ortam sunulmuş. Sempozyumun düzenlenmesinde destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

En değerli maden: Su
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise söz sırası kendisine geldiğinde, suyun tüm canlılar için vazgeçilmez olduğunu ve en değerli madenin su olduğunun altını çizdi. Başkan Zolan, “Su olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil. ‘Havadan, sudan konuşalım’ gibi deyimler vardır. Hava ve su doğal olduğu için bir değeri yok gibiydi. Hava ve su kirlendiğinde, onlara ulaşmakta zorlandığımızda kıymetini anlar olduk. Bu sempozyumda suyumuzun değeri, kullanımı ve korunması daha da öne çıkacak ve burada birçok güzel kararlar ve bildiriler olacak” dedi.

“Suya hürmet göstermemiz gerekiyor”
Denizli Valisi Hasan Karahan da, sempozyumun su yönetimi konusunda ufuk açan ve yol gösteren bir nitelikte olacağına inandığını kaydetti. Vali Karahan, “Bu toplantılar bu işi yürüten kurumlarımıza ışık tutacak, işlerini kolaylaştıracak. En hayırlı işimiz budur. Bu konuda çalışan akıl yürüten bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından başlayan sempozyumda 179 adet sözlü bildiri, 5 salonda eş zamanlı olarak sunulacak. 32 poster bildirinin de katılımcılara ve ilgililere sergi alanında sunulacağı sempozyumda dünyada suyun geleceği konuşulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu