REKLAMI GEÇ

ONLAR DENİZLİ’NİN ANKARA LOBİSİ

ONLAR DENİZLİ’NİN ANKARA LOBİSİ

Onlar başkentte Denizli’nin nabzını tutan hemşehrilerimiz. Her fırsatta kentimizin sorunlarını gündeme getiren ve Denizli’nin Ankara’daki gözü kulağı olan Denizlililer, bulundukları makamlarla da hepimizin gururu oldu.

/ DENİZLİHABER / 22 Kasım 2010 Pazartesi, 19:21

Siyasetin ve Türkiye’nin gündeminin nabzı olan Ankara’da yaklaşık 5 binin üzerinde Denizlili bulunuyor. Genellikle öğretim görevlisi, memur ya da öğrenci olan Ankara’daki Denizlililer, her fırsatta bir araya gelerek Denizli’yi konuşuyor. Ankara’da bulunan Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında toplanan Denizlililer, kentimizin her sorunu için Ankara da birlik içinde. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kamulaştırma Dairesi’ne ise Denizlililer hakim durumda. Daire Başkanı ve 2 uzmanın Denizlili olduğu EPDK’da her fırsatta Denizlililer gecesi düzenleniyor ve Denizli’nin kültürü tanıtılıyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan EPDK Daire Başkanı Osman Bilgin, Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Kuzuören Köyü’nden ve Denizlilinin adını her platformda duyurmaya çalışan bir Denizlili. 9 yıldır EPDK’da görevli olan Bilgin ”Denizlili olmaktan mutluluk duyuyorum. Ankara’da çok fazla Denizlili bulunuyor ve bizim dairemizde de 5 Denizlili arkadaşımız var ve dairede Denizli’nin güç birliliği ön planda. Kurumumuza Denizli ile ilgili bir proje geldiğinde gurur duyuyoruz. Denizli olunca konu tabi ki bizlerde bölgeyi bildiğimiz için daha kolay projeleri inceleme imkanı buluyoruz” dedi.

EPDK’da uzman olarak görev yapan Hasan Say ile Gazi Ekici’de Ankara’da yaşayan ve kalbi Denizliyle atan iki Denizlili. 3 yıldır EPDK’da görevli olan Ekici ile Say’da Daire Başkanları gibi Denizlili olmaktan gurur duyuyor. Her fırsatta Denizli’ye gelmeye çalıştıklarını belirten Say ve Ekici, ” Dairemizde beş Denizliliyiz. Müdürümüzün de Denizlili olması nedeniyle her fırsatta Denizliyi konuşuyoruz. Ankara’da derneğimizle birlikte de etkinlikler düzenliyor Denizlililer ile bir araya geliyoruz” dediler.

Denizlililerin bir araya gelmesi ve Ankara’da Denizli lobisini oluşturmak için kurulan Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Denizlili Avukat Hasan Oymak’ta Denizli’nin Ankara’daki sesi olduklarını belirtti. Ankara’da yaptıkları bir araştırmaya göre beş bine yakın Denizlili bulunduğunu ve bunların genel olarak öğretim görevlisi, memur veya öğrenci olduğunu kaydeden Oymak ”Denizlili olmaktan gerçekten gurur duyuyoruz. Burada bir Denizlili olmak dışında Denizli’nin sorunlarını da gündeme getirmek için çalışmalarımız oluyor. Bakanımızla, vekillerimizle sürekli olarak görüşüyor Denizli’nin bir sorunu veya projesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimize sahip çıkıyor ve üyelerimizle onlara burs imkanı sağlıyoruz. Ayda bir bazen haftada bir kahvaltılarla bir araya geliyor sorunları tartışıyor, çözüm üretiyor ve birlik mesajımızı veriyoruz. Ankara’da Denizli yalnız değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu