REKLAMI GEÇ

Onlara her yer park

Onlara her yer park

Denizli Büyükşehir Belediyesi, birçok mahalledeki cadde ve sokaklarda kaldırım çalışması yaparak, buraları yayaların rahatça yürüyebileceği hale getirdi. Ancak, yayaların kullanabilmeleri pek de mümkün olmuyor, çünkü buralar “her yer bize park alanı” diyen sürücülerin işgali altında.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2015 Pazar, 12:43

Kent merkezinde yaya kaldırımları otomobil sahiplerinin işgalinden kurtarılamıyor. “Batılı ülkelerin kentlerindeki gibi yüksek olmayan yaya kaldırımları birgün Denizli’de de yapılır mı?” sorusu hep sorulurdu. Yapıldı… Ama maalesef yayalar kullanamıyor. Çünkü buralar “aracımı park edebileceğim her yer bana aittir” anlayışıyla hareket eden sürücülerin işgali altında.

ic-3

ÖRNEK-1
Burası Merkezefendi’nin Sırakapılar Mahallesi’ndeki Devrim Caddesi. Tam da Yeşilköy ile Devrim caddelerinin kesiştiği ışıklı kavşak. Sürücü, yasağa ve kurallara aldırmadan otomobilini yaya kaldırımının tam ortasına park etmiş.

ic-4

ÖRNEK-2
Mimar Sinan Caddesi’nde bir sokak girişi. Bir minibüs yaya kaldırımına, bir başka minibüs de sokağın ortasına ve üçüncü araç ise diğer kaldırıma park etmiş. Yaya mı geçer, engelli mi gelir, bebek arabasıyla bir annenin yolu buraya mı düşer? Hiçbirinin umurunda değil.

ic-yeni

ÖRNEK-3
Yine Mimar Sinan Caddesi… Apartman sakinleri parklardan bıkmış olmalı ki kapının önüne “Otopark girişi park yapmayınız” diye uyarı levhası asmış. Ama bu park, levhayı kimsenin dikkate almadığını bir göstergesi.

ic-1

ÖRNEK-4
Mimar Sinan Caddesi’nden bir başka “kaldırım park” örneği. 1591 sokağın girişine park edilen iki otomobil. Muhtemelen sürücüleri park ettikleri alanın yayalar için yapıldığını (!) bilmiyor ki, araçlarını oraya bırakmış.

Yorumlar

Erdener Abi   -  Bağlantı 10 Ağustos 2015, 09:13

Selahattin Dumanın bir sözü vardır; bir ülkede kaldırım yüksekliği insanların medeniyetiyle ters orantılıdır diye; yıllarca bunun göstergesi hep yüksek kaldırımlarımız vardı.
iyi oldu yüksekliği düşürdüler, medeniyet seviyemizi görmüş olduk.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu