REKLAMI GEÇ

Otobüs yolcularına uyarı

Otobüs yolcularına uyarı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi otobüslerde yaşlılara, hastalara, hamile ve çocuklu bayanlara yer verilmesi konusunda uyarı afişleri asarak, bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 20 Şubat 2010 Cumartesi, 17:51

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Aile Düzenini Koruma ve Kültürümüzü Yaşatma Grubu, otobüslerde ihtiyacı olanlara yer verilmesi konusunda uyarı afişi hazırlattı. Karikatürlü uyarı afişinde; otobüslerde yaşlılara, hastalara hamile ve çocuklu bayanlara yer verme konusunda herkesin bir başkasından bu davranışı sergilemesi beklendiğinin altı çiziliyor ve “İhtiyacı Olanlara Yer Verdiğiniz İçin Teşekkürler” ibaresi kullanılarak konuya dikkat çekiliyor.

Afişlerin tüm otobüs ve okullara asıldığını belirten Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin, Aile Düzenini Koruma ve Kültürümüzü Yaşatma Grubu tarafından hazırlatılan afişlerle otobüslerde yaşanan bir problemin ortaya koyulmak istendiğini belirterek, “ Bizler Türk kültürü ve geleneğine göre büyümüş bireyler olarak, büyüklerimize her zaman yer vermeyi görev bildik. Maalesef son zamanlarda halkımızın toplu taşıma araçlarında ayakta kalan yaşlılarımıza yer vermedeki duyarsızlığını sıkça görmekteyiz. Bu konuda halkımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Aile Düzenini Koruma ve Kültürümüzü Yaşatma Grubu Sözcüsü Tülay Tekin ise önemsiz gibi görünen bir konunun aslında toplumsal yaşantı içinde büyük önem taşıdığına dikkat çekerek bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Konuyla ilgili toplumsal duyarlılığı artırma hedefinde olduklarını dile getiren Tekin, “Bu amaçla hem göze hitap eden hem de okurken düşündüren bir görsel afiş hazırladık ve bunları otobüslerimize astık. Bunları okudukça bu duyarsızlığı belki bir nebze olsun hafifletebiliriz diye düşünüyoruz. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bu konuda tüm Denizli halkını duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar

mustafa tellal   -  Bağlantı 6 Haziran 2014, 20:22

Saygı Gösterdiğin İçin

bu gün on sekiz on beş metrosun da,
dedem yaşların da bir vatandaşa yerimi verdim.
bir garip baktı önce anlayamadı,
işaret ettim sonra gösterdim yeri,
teşekkür etti usulca,oturdu mutlu oldu zannımca.

sonra etrafıma baktım,
olanı seyir edenler vardı anlamsızca.
amacımın şov yapmak olduğunu mu,
düşündüler anlayamadım?
olması gerekeni yaptım oysa,
öğretilen buydu bana.

büyüklerin varsa ayakta,
hamile,gazi ya da hasta,
kalk ve kibarca yer ver,
saygı görmek için değil,
saygı gösterdiğin için yer ver.

mustafa tellal

09/05/2014

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu