REKLAMI GEÇ

Otoyol sıkıntısı

Otoyol sıkıntısı

Aydın ile Antalya’yı birbirine bağlayacak olan otoyolun Denizli geçişi bölümü için çalışmalar başladı. Karayolları yol için ÇED almak istiyor ama Honaz, Çardak ve Bozkurt’ta yolun verimli arazilerden geçmesinin rahatsızlığı yaşanıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2014 Perşembe, 09:20

İzmir’den başlayıp Denizli’den geçerek Antalya’ya kadar ulaşacak olan otoyolun Denizli bağlantısı için çalışmalar başlatıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yürüteceği proje kapsamında Aydın’da son bulan otoyol, Denizli ve Burdur’u geçtikten sonra Antalya’ya ulaşacak.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Daha önce bakanlığın ‘2023’e kadar tamamlanacak’ dediği İzmir-Antalya otoyolunun Denizli ve Burdur bağlantısı için resmi işlemler de başladı. Bunlardan en önemlisi olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu alınması için Bozkurt’ta toplantı düzenlenecek.

BAKANLIK DUYURDU
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün düzenleyeceği toplantının duyurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı. Duyuruda, “Honaz,Bozkurt ve Çardak İlçeleri sınırları içerisinden geçen T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı,Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Aydın-Denizli –Burdur Otoyolu (Denizli –Burdur Kesimi) projesinin yapılması ve işletilmesi planlanmaktadır” denildi ve kanun gereği ÇED toplantısının yapılacağı belirtildi.

BOZKURT’TA TOPLANTI
23 Eylül günü Bozkurt Belediyesi Düğün salonunda yapılacak toplantıda vatandaşlara ve resmi kurumlara yolun güzergahı ve çevreye etkileri hakkında geniş bilgi verilecek. Toplantıya isteyen katılabilecek.

TARIM ARAZİLERİNİ ETKİLİYOR
Ancak otoyolun verimli tarım arazilerinin içinden geçtiği iddiaları şimdiden bu üç ilçede konuşulmaya başlandı. Honaz, Bozkurt ve Çardak’ın otoyolla ikiye bölüneceği ve verimli tarım arazilerinin yol sahasının içinde kalacağı iddiaları geçimi tarımla olan bu üç ilçenin halkını rahatsız etti. Üç ilçede de konu belediye başkanlarının gündemine girdi. Ancak yolun tam güzergahıÇED toplantısından sonra belli olacak ve itirazlar da buna göre yapılacak.

Yorumlar

hak hukuk   -  Bağlantı 18 Eylül 2014, 16:58

bu otoyolun geçeceği yerdeki arsa ve araziler hangi yüksek mercilere aittir araştırılmalı bence

Bakış Açısı   -  Bağlantı 18 Eylül 2014, 14:08

Ben bu yola ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. Mevcut yola bir yığılma yok. Talep olmadan arz olmaz. Rant yaratmayın.

harun türkmen   -  Bağlantı 18 Eylül 2014, 14:03

aldığım en güzel haber bu. otoyol süper birşey

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu