REKLAMI GEÇ

Özel çocuklar için özel etkinlik

Özel çocuklar için özel etkinlik

Denizli’de 1,5 yıl önce kuruluşu tamamlanan ‘Denizli Down Sendromu Derneği’ tarafından büyükşehir belediyesi desteği ile +1 fazlayız Down Sendromunu tanıma ve dostluk etkinliği düzenlendi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2014 Pazar, 17:31

Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, dernek üyeleri ve aileler katıldı. Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, 10 gönüllü ve 43 dernek üyesi ile birlikte Down Sendromlu çocuklara ve ailelerine destek vermek için çalışma yaptıklarını söyledi. Denizli’de ilk kez Down Sendromu ile ilgili bir etkinlik düzenlendiğini, Türkiye genelinde 11 ilde gerçekleştirilen Down Sendorumu etkinliklerine 12. İl olarak Denizli’nin de katıldığını söyledi.

ic-1

Down Sendromlu çocukların çevreye zarar vermeyen güler yüzlü bireyler olduğunu hatırlatan Dernek Başkanı Çakmak, “Down Sendromlu çocuk sahibi ailelerin en büyük düşmanı bilgi eksikliğidir. En basit tanımıyla Down Sendromu çocuğunuzun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahip olmasıdır. Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Down Sendromu konusunda iki şey kesindir. Birincisi, Down Sendromunun kaynağı anne-baba değildir ve hamilelik öncesi veya sırası olan hiç bir şey çocuğun Down Sendromlu doğmasına yol açmaz. İkincisi, diğer çocuklar gibi Down Sendromlu çocukların da kendilerine özgü kişilikleri, yetenekleri ve düşünceleri vardır. Diğer çocuklar gibi onlar da farklı kişiliğe sahip bir birey olarak büyüyeceklerdir. Dünyanın her yerinde ve tüm insan ırklarında Down Sendromu mevcuttur ve zamanla ortaya çıkan bir durum değildir. Down Sendromlu insanların, insanoğlunun oluşumundan beri var olduğu düşünülmektedir. Dolayısıyla Down Sendromunu yaşamın doğal bir parçası olarak kabul etmek gerekir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan da Down Sendromlu çocukların zaman geçirebilecekleri, üretime katılabilecekleri bir ‘Down Sendromu Kafe’ açılacağı açıkladı. Büyükşehir Belediye Mehter Takımı konseri ile etkinlik sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu