REKLAMI GEÇ

Özel İdare İşhanı’nda yıkım bitti temizlik bitmedi

Özel İdare İşhanı’nda yıkım bitti temizlik bitmedi

Eylül ayı başında ilk kazma vurulan Özel İdare İşhanı’nda yıkım çalışması bir süre önce tamamlandı. Ancak molozların temizlik sürecinin uzaması çevre esnafının tepkisine yol açtı. Yıkımı üstlenen firma yetkilisi ise sürecin plan dahilinde devam ettiğini ve ay sonunda tamamlanacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2018 Cuma, 16:09

Yıllardır tartışılan Özel İdare İşhanı’nda ilk kazma Eylül ayı başında vurulmuş ve yıkım işlemi başlamıştı. 8 katlı devasa binanın yıkımı bir süre önce tamamlandı. Yıkım esnasında yükselen sesler, hafriyat çalışmalarında da devam ediyor. Çevre esnafı sürecin uzamasından şikayet ederken, firma yetkililerinden çalışmanın plan dahilinde sürdüğü açıklaması geldi.

“GECİKME YOK”
Yıkım işini üstlenen firmanın yetkililerinden Olcay Türkçe, iddia edildiği üzere çalışmalarda bir gecikmenin olmadığını ve plana uygun bir takvimin işlediğini söyledi.

Yıkım çalışmasının yaklaşık 3 ay önce başladığını hatırlatan Olcay Türkçe, “Burası 8 katlı ve çok büyük bir yapıydı. Üstelik de müze ve hamam gibi iki tarihi yapımının da hemen yanındaydı. Bu iki tarihi yapıya zarar vermeden, bitişik bir binayı yıkmak sanıldığı kadar kolay değil. Yıkım sürecini çok riskli olmasına rağmen sorunsuz atlattı” dedi.

TEMEL BİR HAFTA BEKLETTİ
Yıkımın ardından hafriyat çalışmalarının da planlanan süreçte devam ederken temel ile ilgili bir sıkıntının ortaya çıktığını anlatan Olcay Türkçe, “Özel İdare İşhanı için 8 metrelik temel oluşturulmuş. Bu temelin durumu ile ilgili belirsizlik hafriyat sırasında karşımıza çıktı. Temelin tamamen kazılması ya da bırakılması ile ilgili belediyeden karar beklendi. Bu da bizi bir hafta oyaladı. Şimdi temelin bırakılması ve üzerinin doldurulması kararı alındı. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ay sonuna kadar da bölgedeki çalışma tamamen bitecek. Temizlik tamamlanacak ve yeşillendirme çalışması yapılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu