Pamukkale Ekspresi 7 yıl arasından sonra seferine başladı

Denizli’de Pamukkale Ekspresi, 7 yıl süren altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaklaşık 11 saat sürecek Denizli-İstanbul, Eskişehir aktarmalı seferine törenle başladı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2015 Salı, 09:38
Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli-İstanbul arasında demiryoluyla ulaşımı sağlayan Pamukkale Ekspresi için yapılan çalışmalarının ardından düzenlenen ilk sefer nedeniyle Denizli Garı’nda tören düzenlendi. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır’ın katıldığı törende, Pamukkale Ekspresi, 7 yıl arasında sonra ilk seferine 30 yolcusuyla törenle uğurlandı. TCDD 3’üncü Bölge Müdürü Murat Bakır, demiryolundaki alt ve üst yapı yenileme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, şöyle dedi:
“Çalışmaların tamamlanması ardından bugün Pamukkale Ekspresi tekrar seferlere başlıyor. Karşılıklı olarak günde 1 sefer planlamış bulunuyoruz. Program çerçevesinde buradan 22.05’te hareket edecek. 8.5 saatlik yolculuktan sonra 06.48’de Eskişehir’e ulaşacak ve Eskişehir bir aktarma merkezi olacak. Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında Ankara, İstanbul ve Konya bağlantıları sebebiyle Denizli’den Eskişehir’e ulaşan tüm yolcularımız bu 3 merkeze hızla trenle ulaşacak. Daha önceden yaklaşık 15 saat tren yolculuğu, hızla tren bağlantısıyla yaklaşık 11 saatte gerçekleşecek. Aynı şekilde Eskişehir’den Ankara ve Konya’ya yolcular 1.5 saatte ulaşılabilecek.”
Bakır, Denizli’den yola çıkan tren dizisinin 4 pulman, yemekli ve yataklı vagondan oluştuğunu, toplam 250 yolcu kapasiteli Pamukkale Ekspresi’nin her gün Denizli-Eskişehir arasında sefer yapacağını ve 21.55’te Eskişehir’den kalkıp 06.11’de Denizli’de olacağını söyledi. Törenin sonunda Denizli protokolü, 7 yıl aradan sonra Pamukkale Ekspresi hareket sireninin çalmasının ardından Eskişehir’e uğurladı.
Yorumlar
7 yıl bekleme, Denizliye Tren yolculuğu açısından birşey kazandırmamış.8.5 saatte Eskişehire ulaşılacakmış.Olmaz böyle birşey.7 yıl beklemenin neticesi bu olmamalıydı.Bu tren otobüsden önce İstanbula girebilmeliydi.
7 yıldır bunun için mi bekledik yani 🙂 komedi
30.kişiyle eskisehire gitmiş tahminim istanbula kimse geçiş yapmamıştır nedenmi ucak biletiyle aynı bu fıyatıyle bir avantajı yok talebe ve vatandaş için fiyatı uygun degil….
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 14 | 29 | Az Bulutlu |
20 Mayıs 2025 Salı | 15 | 29 | Az Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 16 | 32 | Az Bulutlu |
22 Mayıs 2025 Perşembe | 20 | 35 | Sıcak |
23 Mayıs 2025 Cuma | 20 | 35 | Sıcak |