REKLAMI GEÇ

PANİĞE MAHAL YOK

PANİĞE MAHAL YOK

Vali Erkmen, “Domuz Gribi” hakkında konuştu. Kentte korkulacak bir durumun olmadığını söyleyen Erkmen, “Hastalık Denizli’de paniğe yol açacak şekilde seyretmiyor. Vaka sayımız çok az. Ama bu konudaki hassasiyeti anlıyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2009 Cuma, 18:05

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, domuz gribi hastalığı konusunda Denizlililerin oldukça hassas davrandığını belirtti. Konuya yönelik hassasiyeti anlayışla karşıladıklarını da belirten Erkmen, ancak hastalığın kentte korkulacak boyutta seyretmediğini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, “Domuz gribi adıyla anılan grip ile ilgili ilimizde de belli bir hassasiyet var. İnsanların da bu hassasiyet içinde olması doğal. Denizli’de öyle çok abartılacak bir olayın olmadığını paylaşmak istiyorum. Her yerde olabileceği gibi ilimizde de insanlar kuşkuya düşmekte. Bizim takip ettiğimiz çok az sayıda vatandaşımız var. Burada önemli olan özellikle hijyen. Okullarımızda yüzde 5-6 gibi bir devamsızlık oranı var. Bunun normal olarak her sene yaşanan devamsızlık oranı olduğunu görüyoruz. Çameli İlçemizin bir köyünde 40’a yakın çocuğumuz okula gidemedi ve okul tatil edildi. Tatil ettikten sonra o çocuklar sokakta geziyor. Bu anlamda tatil etmenin bir anlamı olmuyor. İlgili arkadaşlardan tatil olduğu zaman çocuklarımızın istirahat etmelerini sağlamalarını istiyorum. Önümüzdeki hafta Kurban Bayramını idrak edeceğiz. İnsanlar arasında temas artacak. Temizliğe çok önem vermemiz gerekiyor. Kurban satışlarının yapıldığı yerlerde çok iyi önlem almaları gerekiyor. Bayram nedeniyle bir müddet bazı alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Bunlar basit gibi geliyor ama dikkat edilmediği takdirde mevcut olan virüsün daha da yaygınlaşmasına sebep oluyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu