REKLAMI GEÇ

PAÜ’de ‘Suyun Tarihi’ sempozyumu

PAÜ’de ‘Suyun Tarihi’ sempozyumu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Su Politikaları Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Laodikya Su Yazıtı, Anadolu’da Suyun Tarihi ve Bugünü” konulu sempozyum başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 16:24

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki sempozyumun açılışına PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur, Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör, İMO Denizli Şubesi Başkanı Şevket Murat Şenel, Türkiye’de alanlarında uzman öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

İMO Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, sempozyumun açılış konuşmasında “Su varsa hayat var, medeniyet var. Medeniyetin izlerini takip etmek istiyorsak, suyun izlerini takip etmemiz yeterli. Türkiye’nin alanlarında önemli isimlerini burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Programın konferans, sempozyum, panel ve geziden oluşan bir organizasyon olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur, “Genel sunumların yanında Denizli’ye özgü sunumların yoğun olması, insanlık adına Denizli’nin ne kadar önemli bir geçmişi olduğunu gösteriyor. Davetli hocalarımız kendi alanlarında oldukça başarılı profesyonel isimler. İki gün sürecek etkinliğimizin sosyal program ayağında ise iki antik kente gezi düzenlenecek. Bu etkinliği organize eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. Prof. Dr. Ünal Öziş, “4 bin yıl boyunca Anadolu’da Su Mühendisliği” konulu bir sunum yaptı. Anadolu’nun birçok uygarlığın kesişme noktasında yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Öziş, evrensel bir kültür mirası niteliğini taşıyan, son 4 bin yılın hemen her döneminden kalan, bazıları günümüzde de işlevini sürdüren pek çok su yapısının Türkiye’yi dünyanın en zengin ve ilgi çekici açık hava müzelerinden biri kıldığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Temmuz 2025 Çarşamba 22 36Sıcak
3 Temmuz 2025 Perşembe 19 35Sıcak
4 Temmuz 2025 Cuma 19 35Sıcak
5 Temmuz 2025 Cumartesi 21 38Sıcak
6 Temmuz 2025 Pazar 23 41Sıcak