REKLAMI GEÇ

Paylaşılamayan yılan

Paylaşılamayan yılan

Sosyal medyada hızla yayılan ve Beyağaç’ta öldürüldüğü iddia edilen 6 metre boyundaki yılan şehirde günün konusu oldu. Bazı yerel gazete ve internet siteleri yılanı haber yaptı ama o yılan Türkiye’nin değişik yerlerinde defalarca haber oldu.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 12:01

Beyağaç dağlarında orman kesim işçilerinin 6 metre boyunda iki yılan gördüğü, birini öldürdüğü, diğerini de kaçırdığı haberi sosyal medyayı salladı. Bir fotoğraf eşliğinde paylaşılan haber sosyal medyada hızla yayılınca Denizli’deki bazı yerel gazeteler ve internet siteleri bu haberi sosyal medyayı kaynak göstererek haber yaptı. Ancak facebook’ta kaynak gösterilen kişi bu fotoğrafı bir süre sonra yayından kaldırdı.

O FOTOĞRAF HER YERDE
Denizlihaber, Beyağaç’ta yakalandığı iddia edilen yılanın peşine düştü. Hem Çameli, hem de Beyağaç orman yetkilileriyle yapılan görüşmede yılanın izine rastlanamadı. Ancak Google’de yapılan küçük bir arama işin aslını ortaya çıkardı. O yılan daha önce Isparta Senirkent ve Osmaniye Kadirli’de zaten öldürülmüş ve oranın gazetelerine haber olmuştu. Aynı fotoğraf ama farklı bilgiler eşliğinde verilen haberin Denizli ile ilgisinin olmadığı kısa sürede anlaşıldı.

ASPARAGASA İNANDILAR
Ancak Denizli’deki bazı yerel gazete ve internet siteleri, Google görsellerinde de bulunabilen aynı fotoğrafı yayınladı. 6 metrelik yılan sanki Beyağaç dağlarında yakalanmış gibi haber yapılarak Türkiye’nin inandığı bu asparagas (şişirme) habere ortak oldu.

HAZER YILANI
Aslında o fotoğraf, Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşayabilen, boyu 6 metreye çıkabilen, daha çok taş altlarında yaşayan, sabah erken saatlerde avlanıp sonraki saatlerde uyuyan, çok hızlı ısıran ama zehirsiz olan Hazer Yılanı’na aitti. Ancak Denizli’de çekilmemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu