REKLAMI GEÇ

Protokolden 1 Mayıs mesajları

Protokolden 1 Mayıs mesajları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler yayımladıkları mesajla tüm çalışanların gününü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2020 Cuma, 09:26

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl sessiz kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler de yaptıkları açıklamalarla tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Büyüyen ve güçlenen ekonomimizin temel taşı fedakarca çalışan işçilerimizdir. Bizler, alın terini kutsal gören bir medeniyetin mensubuyuz. İşçisiyle, işvereniyle, kentlisiyle, köylüsüyle yüce milletimiz büyük ve güçlü Türkiye hedefi için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.

Dün olduğu gibi bugün de şehrimizin kalkınıp gelişmesi için mesai mefhumu gözetmeden alın teri döken, emek harcayan mesai arkadaşlarımızla omuz omuza olmaktan onur ve gurur duyuyorum. İşçilerimizin hakkının korunması ve çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi için diyalog içinde olmaya ve hep birlikte şehrimizin güzelliğine güzellikler katmaya devam edeceğiz.

Bugün işçi ve işverenlerimizin gösterdiği karşılıklı özveri, diyalog ve işbirliği ile ülkemiz ekonomik kalkınmada çok önemli başarılara imza atmıştır. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece daha iyiye ve güzele kavuşacağız inşallah. Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, şehrimizin ve ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyor, bu yıl evlerimizden kutlayacağımız anlamlı günün kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.”

HÜSEYİN BAĞ (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
“Emeğin, dayanışmanın ve birlikteliğin timsali olan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de önemli tarihlerden bir tanesidir. Üretimin her alanında yer alan, özverili emeklerini ve alın terlerini akıtan emekçilerimiz, ülkemizin kalkınması ve istikrarlı büyümesinin sürmesinde önemli roller üstlenmektedir. İş hayatında var olan birlik, dayanışma ve huzur, hiç şüphesiz toplumumuzun her alanına yansıyacak, böylelikle ülkemiz, farklı inanç ve farklı kültürlerden insanların bir arada yaşadığı, huzur ve dayanışmanın egemen olduğu bir coğrafya olarak kalmaya devam edecektir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgınıyla mücadele devam ederken, özellikle sağlık çalışanlarımız salgının önlenmesi ve hayatın bir an önce normale dönmesi için büyük bir emek ve mesai sarf etmektedir. Bu zorlu süreçte, toplumuzun salgından uzak tutulması ve hastaların iyileştirilmesinin öneminin yanında, önemli olan bir diğer husus da market, lojistik, temizlik gibi alanlarda ve sanayide çalışmaların ve üretimin devam etmesidir. Bu alanlarda çalışan işçi ve emekçilerimiz toplumun ihtiyaçlarının karşılanması ve üretimin devamlılığı için büyük gayret göstermektedir, bu vesile ile kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçi ve işçilerimizin, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularla kutlarken, Covid-19 ile mücadele eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, bu süreçte hayatın devamlılığı konusunda gayretlerine ara vermeden devam eden tüm çalışanlarımıza görevlerinde kolaylıklar temenni ediyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“1 Mayıs emekçilerin daha adil şartlarda çalışma ortamı oluşturmak adına farkındalık günüdür. Emeğin karşılık bulması için çağdaş demokratik toplumsal bilincin oluşması çok önemli. Ülkemizde hükümetimiz son yıllarda işçi ve emekçinin haklarını koruma ve hayat şartlarını iyileştirilmesi konusunda çok önemli çalışmalar yaptı. Bu sayede emekçilerimizin hayat standartları daha iyi hale geldi. Sanayi, tarım ve turizm ilçesi olan Pamukkalemiz bu sektörlerde önemli bir emekçi potansiyeline sahip. Pamukkale Belediyesi olarak da hükümetimizin bu politikalarını destekleyici bakış açısıyla işçi ve emekçi arkadaşlarımızın her zaman yanında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“1 Mayıs, alın teriyle ekmek ve hayat mücadelesi veren işçilerimizin günüdür. İşçiler, ağır ve kötü şartlarda gereğinden fazla saatlerce karın tokluğuna çalıştırılmalarına ‘Dur’ demek için eylemlere, grevlere başlayarak haklarını aramışlardır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, emeğin dayanışması, çalışma şartlarının irdelendiği, sevginin, kardeşliğin ve barışın pekiştiği bir bayram olarak kutluyoruz. Bu zor ekonomik koşullarda alın teriyle çalışan işçilerimiz, aynı zamanda hayat şartları ile de mücadele ediyor. Ekmeklerini kazanmak için canla başla çalışan işçilerimiz, ülkemizin kalkınmasına her zaman büyük katkıda bulunmuştur. Merkezefendi Belediyesi olarak bizler de sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, işçi ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında yer alacağız. Emekçilerimiz, emeğinin karşılığını her zaman almayı ve daha güzel günler görmeyi hak ediyor. Ülkemizde tüm işçilere daha iyi çalışma şartlarının sağlanacağı, gerektiği kadar çalışmanın esas alınacağı, herkesin emeğinin karşılığını alacağı, işçilerin her zaman haklarının verileceği güzel günler diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile belediye çalışanlarımızın, tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Emeğin bayramı kutlu olsun.”

ALİ ATLI (BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI)
“Alın terinin sembolü olan 1 Mayıs, çalışanların birlik, emek ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs demokrasi ve güvenli bir geleceğin sembolüdür. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeğin dayanışması, çalışma hayatının sorunlarının irdelendiği, demokrasi kültürünün zirveye çıktığı, sevginin, barışın yeşerdiği bir bayram olarak hafızalarda yer etmiştir. Günümüzün zor ekonomik koşullarında hayat şartlarıyla mücadele ederek ekmeklerini kazanmaya çalışan tüm işçilerimiz, bizim için birer kahramandır. İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte Türkiye çalışanları, emeğinin karşılığını almayı ve güzel günleri görmeyi fazlasıyla hak etmektedir. Dileriz ki bütün işçilerimiz ve emekçilerimiz, emeklerinin karşılığını alsınlar. Babadağ Belediyesi olarak işçisiyle, esnafıyla, memuruyla, her sektörden tüm emekçi çalışanlarıyla birlikte daha güzel mutlu yarınlara el ele, tek yürek yürümek en büyük amacımızdır. Hedefimiz sosyal barışın ve çalışma barışının sağlandığı güzel günleri yaşamak ve yaşatabilmektir. Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünya umuduyla, tüm emekçi kardeşlerimizin birlik ve dayanışma inancıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“ Bizler, insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören, birlik ve dayanışma ruhunu yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetten geliyoruz. Buldan Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçi ve emekçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, işçisi, emekçisi, memuru, esnafı, tekstilcisi ve işvereniyle el ele vererek dayanışma içerisinde daha gelişmiş, daha müreffeh bir Buldan olacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs’ın ilçemiz ve Türkiye ekonomisine, gelişmesine alın teri ve emeğiyle katkı sağlayan, özveri ile çalışan ve üreten vatandaşlarımız arasındaki birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını dilerim. Başta ilçe halkımızın huzurunu ve sağlığını korumak adına gece gündüz çalışan belediye işçilerimiz olmak üzere ve tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlarım”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Emek yoğun sektörlerle büyüyen ülkemizde en değerli sermayemiz emektir. Her zaman söylediğimiz gibi bizler için alın teri ve emek en yüce değerdir. Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan tüm işçi ve emekçilerimizin yanındayız. İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte, sağlık emekçileri başta olmak üzere ülkemizdeki tüm emekçiler, emeğinin karşılığını almayı ve güzel günler görmeyi ümit etmektedir. Bugün aynı zamanda dayanışma günüdür. Biz Türk toplumu olan zor zamanlarda birbirimizle kenetlenmemizle, dayanışmanın en yüce örneğini gösteren bir milletiz. Ülkemizin gelişme ve kalkınma mücadelesinde çok büyük önemi olan emekçi kardeşlerimizin ve bu dayanışmaya destek olan tüm değerli dostlarımızın ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (EĞİTİM-İŞ ŞUBE BAŞKANI)
İşçi sınıfının haftanın 6 günü 12 saat çalıştırılmasına karşı haftada 5 gün, günde 8 saat çalışma talebiyle ABD’de başlattığı grev ve eylemlerde yüzlerce işçinin işten atılma ve öldürülme pahasına ırk ve din ayrımı gözetmeksizin burjuvaziye karşı gösterdikleri sınıf dayanışması II.Enternasyonal’ın kararıyla 1890 yılından bu yana 1 Mayıs “Uluslararası İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır.

Salgın nedeniyle zor zamanlar yaşayan ülkemizde, ekonomik tablo emekçiler için daha da ağırlaşmış gelir dağılımındaki eşitsizlik daha da derinleşmiştir. Sosyal güvenceden yoksun ve günlük ücretlerle çalışanlara, hizmet sektöründe emek verenlere, 65 yaş üstü olduğu halde evini geçindirmek için çalışmak zorunda olanlara, küçük esnafa, işsize merhem olacak bir paket açıklamayan hükümet, sermaye yanlısı politikalarıyla emekçilerin haklarını daha da budamıştır.

Bütün emekçiler temel hakları ve ekonomik talepleri için birleştiğinde, daha adil ve özgür bir dünyanın kurulacağını, emeğimizi sömürenlerin ise “bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gideceklerini” ve “bu güzelim memlekette hürriyetin en şanlı elbisesiyle elini kolunu sallaya sallaya dolaşacağını” biliyoruz.
Birliğimizi, dayanışmamızı ve mücadelemizi göstermek için iş yerlerimizin ve evlerimizin balkonlarını, pencerelerini taleplerimizi gösteren afişler ve pankartlarla donatalım, 1 Mayıs marşını hep bir ağızdan söyleyelim. Salgın koşullarına rağmen balkonlardan birbirimizle kuracağımız gönül köprüsüyle, bu düzenin böyle gitmeyeceğini haykıralım !Yaşasın Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu