REKLAMI GEÇ

Protokolden Çanakkale Zaferi mesajları

Protokolden Çanakkale Zaferi mesajları

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü onur ve gururla anılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2023 Cumartesi, 09:42

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan ve 250 bin şehit verdiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü. Tüm Türkiye 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin önemini her geçen gün daha fazla anlarken, Denizli protokolü de böyle önemli bir günde yaptıkları açıklamalarla tek vücut oldu.

İşte Denizli protokolünün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümüne dair açıklamaları:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)

“Şanlı tarihimizde necip milletimiz; Orta Asya’dan Anadolu’ya, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar ayak bastığı her yerde, nefes aldığı her coğrafyada, vatan bildiği her toprakta nice şanlı mücadeleler vermiş; büyük kahramanlıklara imza atmış, unutulmaz destanlar yazmıştır. 18 Mart 1915 tarihi, bu unutulmaz destanlardan bir tanesinin daha tarih sayfasına altın harflerle yazıldığı bir an olup yüreği vatan ve özgürlük aşkıyla çarpan bir neslin, kendisinden sonra geleceklerin özgürlüğü ve selameti uğruna, canını feda ettiği bir dönüm noktasıdır. Bugün, kutsal vatan toprağına namahrem elini değdirmemek için Peygamberimizin kucağına koşan yüz binlerin Şehitler Günü’nü ve aziz milletimizin kaderiyle birlikte tarihin seyrini değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını, büyük bir gururla kutluyoruz.

Çanakkale, metrekareye altı bin merminin düştüğü, iman kurşunuyla küfür kurşununun havada çarpışarak kenetlendiği yerdir. Çanakkale, 257 okkalık top mermisini kucaklayarak tabyasının ayakta kalan tek topuyla Ocean zırhlısını batıran Seyid Onbaşı, vatan uğruna kurban olsun diye ülkenin dört bir yanından gönderilen Kınalı Alilerdir.   Çanakkale; kendinden katbekat büyük zırhlıları zifiri karanlıkta, ustaca döşediği mayınlarla soğuk sulara gömen Nusret Mayın Gemisi, umutlarını, geleceğini vatan yolunda harcayan, okulu tek bir mezun dahi veremeyen Konya, İzmir, Kayseri Liseleridir. Çanakkale, Anafartalar’da, Arıburnu’nda, Conkbayırı’nda “Savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.” diye haykıran Mustafa Kemal ve onun emriyle sadece bir savaşı değil, koca bir memleketi kurtarmak için süngüsüyle tarihi bir savunma yapan Bursalı Bayram’ın, Erzurumlu Hakkı’nın, Trabzonlu İdris’in, Kayserili İhsan’ın, Urfalı Hasan’ın, Denizlili Recep’in, Musullu Mehmet’in ve vatanın dört bir yanından istiklalini, kutsalını savunmak için Çanakkale’ye koşan nice isimsiz kahramanın şehadet şerbetini içtiği yerdir. Hasılı Çanakkale; birliğin ve inanmışlığın gücü, aziz milletimizin namus ve şeref savunmasının adı, asil Türk milletinin diriliş destanı ve yükseliş abidesidir.

Bugün bize düşen, 100 sene önce Çanakkale’de karşımıza çıkan güçlerin 1000 sene önce de karşımızda olduğunu hatırlayıp, buldukları her fırsatta farklı yöntem ve uygulamalarla karşımızda olmaya devam edebileceklerini bilerek hareket etmektir. Hiç şüphesiz, Çanakkale ruhunu sahip çıkarak birlik-beraberliğimizi diri tuttuğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, kazanamayacağımız hiçbir mücadele, elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yoktur. Tarih bunu, çok defa yazmıştır ve inanıyorum ki atasının izinden yürüyen “Asım’ın Nesli” Türk gencinin de yapacaklarını yazacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile inancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan bu muazzam zaferde, kurtuluş mücadelemizin nişanesi olarak kendini gösteren  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’de ve memleketimizin dört bir yanında şanlı bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalanabilmesi için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve dua ile, varlığımız ve beraberliğimiz için eşsiz fedakarlıkta bulunan kahraman gazilerimizi minnet ve hürmet ile anıyor, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü bir kez daha yürekten kutluyorum.    

Şanlı ecdadımızın vatanını canan bilip, canından vazgeçerek bizlere emanet ettiği bu topraklar, daha nice seneler özgürlüğün, vatanseverliğin, birlik-beraberliğin kalesi olmaya ve haksızlık karşısında dik durmaya devam edecektir.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“108 yıl önce 7 düvele karşı kazandığı bu kutlu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. Bundan tam 108 yıl önce Çanakkale Zaferi ile dünya tarihinde eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri yaşandı. Milletimizin 7 düvele karşı kazandığı bu kutlu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. Bu zaferle aziz milletimiz kahramanlığı, azmi, cesareti ve vatan sevgisi ile birlikte düşmanından bile esirgemediği merhametini, bunun yanında hürriyet ve bağımsızlığını korumak için neler yapabileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Ulu Önder’in bu sözleriyle gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen kahraman Türk askeri tarihe altın harflerle geçen bir zafere imza atmıştır. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu kutsal vatanı ilelebet korumak, bizden sonraki nesillere nasıl kazanıldığını anlatmak ve geleceğe sapasağlam devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını ve kanını veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

“Öyle bir zafer ki, tüm dünyaya Türk Milleti’nin bağımsızlığa giden yolda yokluklara, zorluklara rağmen söz konusu vatan olunca nasıl bir ruha, nasıl bir direnişe, nasıl bir varoluş mücadelesine bürünebileceğinin ispatı. I. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’nin Birleşik Filosu ile savunmada kalan Osmanlı İmparatorluğu’nun kara topçusu arasında 19 Şubat 1915’ten 18 Mart 1915’e kadar Çanakkale Boğazı’nda gerçekleşen bu mücadele, Türk Milleti’nin imkânsızlıklar içerisinde, çok büyük fedakârlıklar ile ‘Çanakkale Geçilmez’ mesajını tüm dünyaya zaferle duyurmasıyla sonuçlandı. Bu öyle bir zafer ki, bildiğimiz deniz muharebeleri hep açık denizde gerçekleşir, ancak Çanakkale Deniz Savaşı ise, iki kara arasındaki dar bir deniz yolu üzerine, sınırlı manevra olanağı veren bir muharebe alanında yürütülmüştür. Bu savaş öyle bir zaferle sonuçlanmıştır ki, bu zafer tüm dünyaya Türk Milleti’nin bağımsızlığa giden yolda yokluklara, zorluklara rağmen söz konusu vatan olunca nasıl bir ruha, nasıl bir direnişe, nasıl bir varoluş mücadelesine bürünebileceğinin ispatı olmuştur. Bu vatan sahip çıkmak hepimizin görevi olmakla birlikte, atalarımızın verdiği bu mücadele tüm gençlerimizin beyinlere nakış nakış işlenmelidir. Bu duygularla, Çanakkale Deniz Zaferimizi kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Aziz Şehitlerimizi minnetle anıyor, Kahraman Gazilerimizi şükranla yâd ediyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“Çanakkale, Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın sembolüdür.

Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraktır. Çanakkale, Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın da timsalidir.

Çanakkale dünyaya vurulmuş Türk damgasının asla silinmeyecek izlerinden bir tanesidir. 108 yıl önce iman kurşunun, havada küfür kurşunuyla çarpışarak, vatanın bağrına saplanmasına geçit vermeyen mücadele azmi esas manasından hala bir şey kaybetmemiştir

Vatanın, milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan yüz binlerce kahraman, göz kamaştıran mücadeleleriyle ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe nakşetmişlerdir. Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 108.yıl dönümünde tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)

“Milletimizin en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’mizin 108. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Tarih boyunca vatanını, istiklalini ve istikbalini korumak için emsalsiz fedakârlıklar gösteren milletimiz, kahramanlığı, azmi, vatan sevgisi ve cesaret dolu mücadelesiyle de tarih boyunca nice şanlı zaferler kazanmıştır.

Bugün bizlere düşen görev ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki gelecek nesillerimize emanet etmektir.

Bu vesileyle, başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

SÜLEYMAN EKİCİ (MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)

“Bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü. Bugün, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Bu büyük zafer tüm yokluk ve zorluklara karşın var oluş mücadelemizin en büyük timsallerinden biridir. Azimle, çabayla ve fedakârlıkla kazandığımız bu eşsiz zafer, hepimize kutlu olsun.

Çanakkale’nin her cephesinde Conkbayırı’nda, Seddülbahir’de ve Anafartalar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” sözleri vücut bulmuştur. Çanakkale, Türk milletinin hürriyet uğruna neleri feda edebileceğinin en büyük sembolüdür. Çanakkale Zaferi; tarihte eşine az rastlanır, en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Milletimiz, Çanakkale’de “Çanakkale Geçilmez” sözünü, tarih sayfalarına altın harflerle yazmıştır. Çanakkale, istiklâl ve istikbalimizi korumak amacıyla ülkenin her köşesinden bir araya gelen yüzbinlerce Mehmetçiğin verdiği emsalsiz iradedir. Bu irade, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Cumhuriyetimizin kurulmasına zemin hazırlamıştır. 18 Mart’ta elde edilen zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu noktasında çok önemli kilometre taşı olmuştur.

Çanakkale’de ortaya konulan sarsılmaz vatan ve bayrak sevgisi, Türk milletinin en büyük zenginliği ve gücüdür. Unutulmamalıdır ki bugün kutsal vatan topraklarımızda canımızdan ve varlığımızdan emin olarak yüksek bir ruh ve şuurla hayat sürdürüyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük savaş dehası ve milletimizin bağımsızlık duygusu birlik ve beraberliğimizin harcı olmaya devam edecektir.

Birlik ve beraberlik ruhumuz, bizleri derinden etkileyen depremde de yaralarımızı sararken en büyük güç kaynağımız olmuştur.

Depremin yol açtığı çok sayıdaki can kaybı ve büyük yıkımlar nedeniyle başsağlığı, hayatını kaybedenlerin ailesi ve yakınlarına derin üzüntü, felaket sonucu yaralananlara acil şifalar diliyorum.

Vatanseverlik, fedakârlık ve cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği Çanakkale Zaferi, mukaddes topraklarımızın teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108’inci yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

MEHMET ÇOBANOĞLU (VATAN PARTİSİ İL BAŞKANI)

“İngilizlerin amacı; “Kısa sürede Boğazı aşıp İstanbul’da Türk kahvesi içmekti”. Bu hayalleri Mehmetçik direndikçe geriledi ve en sonunda boğazın soğuk sularına gömüldü…

Türk askerinin azimli direnişi düşmanı şaşırttı ve daha sonra gücünü anlayarak O’na saygı duymaya başladılar. Bugün de Çanakkale siperlerinde devam eden savaş; deprem bölgemizde, ekonomi cephesinde, Kıbrıs’ta, Suriye’de ve Mavi Vatanımızda devam etmektedir.

Büyük Türk Milleti olarak, Mehmetçiğimizle birlikte bu mevzilerden de zaferle çıkacağız. Çanakkale Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle, saygıyla, minnetle anıyor, zaferimizin 108. yılını onurla kutluyoruz.”

SELİM KASAPOĞLU (DSO BAŞKANI)

“Ay yıldızlı bayrağımızın altında güvenle ve huzurla yaşamamıza vesile olan, Cumhuriyet’imizin mimarları yüce ecdadımızın en önemli eserlerinden biri “Çanakkale Zaferi’mizin 108. Yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

108 yıl önce bugün, bağımsızlığımıza kast eden düşmanlar yüzyıllar boyu hüküm sürüp özgürce yaşadığımız topraklarımıza cebren saldırmış, kendi yurdumuzda milletimizi esir etmek istemiştir. Kahraman ecdadımız buna izin vermemiş, “Ya İstiklâl Ya Ölüm” düşüncesiyle gereken azim ve mücadeleyi göstererek vatan toprağımızı canları pahasına savunmuştur. Milletimizin özgürlük sevdasını ve vatan toprağı gibi kutsal değerlerini idrak etmek için Çanakkale’ye bakılmalıdır. Anadolu’dan Ortadoğu’ya, Balkanlardan Kuzey Afrika’ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale’de bir araya gelmişler, aziz vatanımızın topraklarını kutsal kanlarıyla sulamışlardır. Geçmişimizden aldığımız ilhamla şehitlerimizin bize miras bıraktığı bu cennet vatan toprakları üzerinde yaşamanın bilinciyle aziz hatıralarına saygı duymalı ve evlatlarımıza bu bilinci aşılamalı, geçmişimizden aldığımız her dersin, muasır medeniyetler seviyesine giden yolda milletimizin bağımsızlığa olan düşkünlüğü gibi yolumuzu aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünü ve Şehitleri Anma Günü’nü en kalbi duygularımızla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, vatan toprağımız için gözünü kırpmadan ölüme giden Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_