REKLAMI GEÇ

Protokolden Mevlid Kandili mesajları

Protokolden Mevlid Kandili mesajları

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin yıldönümü nedeniyle Denizli protokol üyeleri mesaj yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2020 Çarşamba, 10:09

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın daha da pekişmesine, güçlenmesine vesile olacak en müstesna gecelerdendir.

O, güzel ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti, mütevazılığı ile tüm insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin’di. Mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı O’ndan öğrendik. Akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı O’ndan öğrendik. Yok, etmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevgiyi, insanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını O’ndan öğrendik.

“Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid-i Nebi’nin kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olmasını diliyor, Mevlid Kandilimizin, Denizlimiz, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

“Rabbimiz onu bizlere, ‘şahit, müjdeleyici, uyarıcı’ ve ‘dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçi’ olarak tanıtmaktadır.  Biz Müslümanlar,  O’nun ahlakını ve kulluk sorumluluğunu taşıyarak Peygamber ümmeti olmanın bilinciyle yaşamalıyız. Mevlit Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin idrak edildiği önemli bir gecedir. Bu gecede Tefekkürde bulunarak, ‘Ben kimim?, Nereden geldim, nereye gidiyorum?, Allah’ın benden istekleri nelerdir?’ gibi konular başta olmak üzere hayati meselelerde derin düşüncelere girmeliyiz. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarım ile Denizli halkı ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili’ni kutluyorum. Mevlit Kandili’nin tüm dünyaya önce sağlık, ardından da barış, bereket ve huzurlar getirmesini  Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)

“28 Ekim Çarşamba gününü 29 Ekim Perşembe gününe bağlayan gece, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun yıldönümünü idrak etmenin sevincini ve mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Mevlid Kandili ve diğer tüm mübarek günler, toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın arttığı günlerdir. Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa sağlık, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini diliyor, dünyada adaletin hakim olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile başta Merkezefendili hemşerilerimizin olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Belediye Başkanımız Mustafa Şevik, “Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

İslam dini ile âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa, sağlık, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini diliyor, başta Buldanlı hemşerilerimizin olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyorum.”

FATİH DURMAZ (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)

“İnsanlığa müjdeci, uyarıcı olarak gönderilen sevgili Peygamberimizi bugün bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz.

Avrupa ve batı ülkelerinin barış ve kardeşlik dini olan İslamiyete; peygamber efendimize ve müslümanlara karşı düşmanlığının arttığı şu günlerde peygamber efendimizin sünnet-i seniyesine sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız.

Dünyanın gözü önünde Azerbaycan Karabağ’da devam eden işgalinin ve Ermenistan’ın masumlara karşı yaptığı haksız saldırıların biran önce son bulmasını ve Azerbaycan ordusunu muzaffer etmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Aynı zamanda Fransada ve dünyanın dört bir yanında müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü kınıyoruz ve bu barbarlığı reddediyoruz.  Sevgili Peygamberimizin doğumunun 1449. yılını bir kez daha kutluyor, bu vesileyle dünyayı saran korona virüs hastalığından tüm insanlığın kurtulmasını temenni ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 26Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 14 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 13 22Mevzi Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 12 20Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 11 23Parçalı Bulutlu