REKLAMI GEÇ

Protokolden Tıp Bayramı mesajları

Protokolden Tıp Bayramı mesajları

Denizli Protokolü 14 Mart Tıp Bayramı’nda tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2021 Pazar, 09:34

İşte o mesajlar:

AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
“Geçmişi, günümüzden 5 bin yıl öncesine dayanan ve tarihin en eski meslekleri arasında yer alan hekimlik mesleği, medeniyetlerle birlikte gelişip günümüzde dünyaya egemen olan bilimsel tıbbı meydana getirmiştir” diyen Rektör Kutluhan, “insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu benimsemiş olan aziz milletimiz de takdir edecektir ki; elbette her meslek kutsaldır. Fakat hekimlerimizin bu noktada ayrı bir önemi ve yeri vardır. Hekimlerimiz doğrudan insan canına şefkatle dokunan, şifaya vesile olan müstesna kişilerdir. Öyle ki, Kovid-19 salgını ile mücadelede hekimlerimizin ne denli önemli bir konumda olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Bilim ve teknolojide yaşanan gelişimlerin her alanda olduğu gibi tıp alanına da artık hızlı bir şekilde ulaştığını belirten PAÜ Rektörü Kutluhan, “teknolojideki hızlı gelişim, geçmişte teşhis edilmekte zorlanılan ya da tedavisi mümkün olmayan pek çok hastalığı basit operasyonlarla tedavi edilebilir hale getirmiştir.

Rektör Kutluhan, mesajında, ayrıca; bilim ve şehir olgusuna da dikkat çekerek, “şehri ile birlikte var olan ve bilimin her alanında elde ettiği tüm çıktıları önce kentinin, sonra ise bölgesi ve ülkesinin faydasına sunma gayreti içinde olan Pamukkale Üniversitesi, sağlık alanında da Tıp Fakültemizin nitelikli eğitimi ve alanlarında uzman öğretim üyeleri ile geleceğimizin donanımlı sağlık ordusunun yetiştirilmesinde büyük gayret göstermektedir.

Bütün dünyayı etkisini altın alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanlarımızın yoğun mesai ve emek harcamış olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “hekimlerimiz bu süreçte salgın kaynaklı can kayıplarının önüne geçilebilmesi adına ailesi ve sevdiklerinden uzakta takdire layık bir özveri göstermişlerdir. Bu süreçte Üniversite Hastanemiz de İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte ilimizde salgının önlenmesi adına bütün imkânlarını seferber etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle yüce mesleklerini icra ederken şehit düşen sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, aramızdan ayrılmış olan tüm sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Onlara minnettarız.
Ayrıca ülkemizin dört bir yanında sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edebilmesi için gece gündüz demeden aralıksız çaba gösteren, milletimize ve insanlığa hizmet eden başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın da ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Mesleğini özgürce yerine getirmek, ayrımsız, herkese hak ettiği sağlık hizmetini eşit bir şekilde, modern şartlarda ulaştırmayı kendisine amaç edinmiş tüm sağlık emekçilerimize minnettarız.

İktidar partileri maalesef sağlık çalışanlarının haklı isteklerini görmezden geliyorlar. Yüzlerce sağlık çalışanı pandemi nedeniyle hayatını kaybederken, Kovid-19 halen meslek hastalığı sayılmıyor, sağlık çalışanları şiddete maruz kalmaya devam ediyor, asistan hekimler zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışıyor. Bu zor şartlar altında görevini yapmaya çalışan ve yaşatmak için yaşamak isteyen tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında en büyük fedakarlık örneği gösteren tüm sağlık çalışanlarının çabalarını hepimiz biliyoruz. Hastaların sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katan doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının karşılık beklemeden büyük bir fedakarlık örneği sergilediklerini gördük.

Sağlığın değerinin ölçülemeyeceğinin bilinciyle insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, mesleği özveriyle yerine getiren tüm sağlık sektörü çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu