REKLAMI GEÇ

Protokolün 30 Ağustos Mesajları

Protokolün 30 Ağustos Mesajları

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü törenle kutlanıyor. Denizli protokolü de yayınladığı mesajlar ile vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2019 Cuma, 09:19

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN
Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu Aziz Milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 97’inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Milletler tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Bu zaferlerin en önemlilerinden biri de 30 Ağustos Zaferi’dir.
Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur.
Milletimizin, gelişmesini ve kalkınmasını, birlik beraberlik ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuz, güçlü toplum ve ordumuz ile yine milletimizin karakterinde var olan milli, manevi değerler ve üstün hasletler karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve Asil Milletimiz güçlü adımlarla büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Kurtuluş Destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yılı vesilesiyle Denizli Halkı’nın ve Şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.
AK PARETİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ CAHİT ÖZKAN
Milletimizin ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun tüm mensuplarını rahmetle, şükranla yad ediyor; şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyorum.

Ağustos ayındaki zaferler zincirimizin son halkası olan 30 Ağustos, Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının en önemli sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. Büyük Taarruzla birlikte, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yol açılmış ve Cumhuriyetimiz kurulmuştur.

97. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur. Diğer zaferlerimiz gibi, 30 Ağustos da bize, şartlar ne kadar zor olursa olsun başarıya ulaşma konusunda önümüzde daima açık bir yol bulunduğuna işaret etmektedir.

Bu vesileyle bir kez daha, şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN
Türkiye tarihte destansı mücadelelere sahne oldu. Türk milleti söz konusu toprağı ve ülkesinin varlığı olduğunda büyük fedakârlıklara imza attı. Cesur adımlar atmaktan hiçbir zaman geri durmayan aziz milletimiz, söz konusu bağımsızlığı ve bayrağı olduğunda karşısında ne olursa olsun yılmadan ve yorulmadan mücadele ederek inanılması zor birçok zaferlere sancak dikti. Asırlar boyu milletimiz vatanı uğruna ne kırmadık taş, ne de yürümedik yol bıraktı. Bizler de bu şuur ve inançla çalışmaya, ecdadımıza layık olmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Medeniyet çizgimizden sapmadan daha güzel günlere kavuşmak için iyi eğitimli ve donanımlı nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.
İdeallerimize ulaşmak için yürümek değil, artık koşmanın, daha hızlı ilerlemenin zamanıdır. Hedeflerimize ulaşma konusunda kararlıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolculuğu, işte bu kararlılıkla ve milli yaklaşımla başarıya ulaşacaktır.
Bu anlamlı gün vesilesiyle bizlere bu zaferi kazandıran vatan topraklarımız için hayatlarını feda eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİLGÜN ÖK
30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 97. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu zafer, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda kazanılmış şanlı bir zaferdir. Tarih yolculuğumuzdaki altın sayfalardan biri olan bu zafer, esarete mahkûm edilmek istenen milletimize, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdelemiştir. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vücut bulan Kuva-yi Milliye ruhu ile göğsünü siper ederek düşmana geçit vermemiştir. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bugün bizler de bu şanlı tarihin mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin yolunun açık olduğunun en somut göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti, güçlü ordusu ve güvenlik güçleriyle; teröre karşı gece-gündüz, yaz-kış demeden kararlı mücadelesini sürdürmektedir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması, halkımızın huzur ve esenliğinin sağlanması için de her türlü tehdide karşı da teyakkuzdadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA
97. yılını onurla ve gururla kutladığımız Zafer Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da başlattıkları bağımsızlık yürüyüşünün, 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırılmasıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, mazlum ülkelerin bağımsızlığına ilham veren Kurtuluş mücadelemizin tarihin altın sayfalarına yazıldığı bayramdır.
30 Ağustos Zaferi’ni kazanan, öngörüleri ve örnek liderliğiyle dünyanın takdirini kazanan ve ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın yanısıra ‘Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe’ aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır.
30 Ağustos Zaferi sayesindedir tam bağımsız bir ülkeye kavuştuk. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ulusumuzun bağımsızlık meşalesini yakan iradesinden aldığımız güçle, Türkiye Cumhuriyeti’ni emin ellerde aydınlık geleceğe taşımaya söz veriyoruz.
Eşitlik ve özgürlük taleplerimizden vazgeçmeden, hak hukuk ve adalet diyerek kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimize yakışır şekilde, tüm yurttaşlarımızın eşit haklardan yararlandığı bir ülke için canla başla, zafer ruhuyla geleceğe hep birlikte yürüyoruz. Önümüze çıkarılan engelleri, Atatürk ilkeleri yolunda ilerleyen Cumhuriyetin evlatları olarak tek tek aşacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Büyük Zaferin 97. Yıldönümünde, ülkemizi bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu ve Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki milletimizin şanlı ordusu, Büyük Taarruz zaferiyle, Türk milletinin bağımsız karakterini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen 7’den 70’e genç-yaşlı, kadın-çocuk demeden topyekun birlik içerisinde hareket eden necip milletimiz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek yenilmesi mümkün görünmeyen güçleri hezimete uğratmıştır. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatan sevdası için canını feda eden ecdadımız iman dolu göğsüyle atalarımızdan kalan emanetine sahip çıkmıştır.
Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nden yüzlerce yıl sonra 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de büyük bir zaferle sonuçlandı. Milletimizin geçmişte zaferlerle sonuçlandırdığı Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç Zaferi ve Sakarya Meydan Savaşı’nda olduğu gibi bugün de kahraman Türk Mehmetçiği, cennet vatanımıza göz koyanlara karşı yine zaferler kazanacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok.
30 Ağustos zaferinin 97. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, her birini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

PAÜ REKTÖRÜ PROD. DR. HÜSEYİN BAĞ
Binlerce yıllık şanlı tarihimizde “ordu millet” anlayışının en güzel örneklerinden birini teşkil eden 30 Ağustos 1922’de yazılan büyük zaferin 97. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Türk Milleti’nin Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak uğruna verdiği bağımsızlık mücadelesiyle kazandığı bu büyük zafer; kendini vatanına adamış, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla savaşmış kahraman ve fedakâr milletin bize armağanıdır.
97. yılını kutladığımız; Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz, asla bağımsızlığından taviz vermeyecek ve bu uğurda gerekirse canları pahasına savaşacak Türk Milleti’nin azmine dair bir kanıt niteliğindedir. Zira zaferlerle bezenmiş şanlı tarihimizin mihenk taşlarından biri olan Büyük Taarruz: 1919’da türlü zorluklar içinde başlatılan milli mücadelenin devamında, Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu’dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekâttır.
Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 97. yıldönümünde; Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi tüm Pamukkale Üniversitesi ailesi adına, rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.

DENİZLİ BARO BAŞKANI AV. MÜJDAT İLHAN
Ülkemiz topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyen; imkansızlıklar içinde bile Milli Mücadeleye giren milletimiz, tarihe bu zaferini de altın harflerle yazdırmıştır. Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde Türk Ordusu , yıkılan ulusal gururunu ayağa kaldırmış “İstiklal savaşında” 26-30 Ağustos Zaferiyle noktalanan süreçte Milletimin bağrından yeniden doğmuştur. Büyük Taarruz Savaşı, kendi bayrağı altında bağımsız bir şekilde yaşamak ve bu uğurda gösterdiği fedakarlıklar sonucunda 30 Ağustos’ta emsalleri yine Türk Milleti tarafından ortaya konan büyük bir zafere dönüşmüştür.
Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zafer, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü her zaman koruyacağını tüm dünyaya göstermiştir. O gün olduğu gibi bugün de egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunu, aynı gururla tüm dünyaya haykırmaya devam ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlığın ve Cumhuriyetimizin temeli olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’ nızı birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik duygularıyla kutlar, Ulu Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına, kahraman ordumuza, ülkemiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunar, onların bizlere bıraktığı bu zaferi yılmadan sonsuza dek yaşatacağımızın söz vererek sağlık ve esenlikler dilerim.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
97 yıl önce, 30 Ağustos’ta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordumuz, vatanı işgalcilerden temizleyerek büyük bir zafere imza atmıştır. Kazanılan bu büyük zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yoldaki en önemli yapı taşlarından biridir. Bu zafer milletimizin nice fedakarlıklar göstererek verdiği bağımsızlık mücadelesidir. Tarihimizin altın sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin haklı onurunu, gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Her yıl gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği önemli bir tarihtir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile düşman ordusunu mağlup ettiği bu tarihe, bu zafere daha fazla sahip çıkmalıyız. Düşman ile korkusuzca çarpışan, vatanın bütünlüğünü canıyla savunan başta Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, 7’den 70’e cepheye koşan milletimizi, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşkuyla kutluyorum. Bu şanlı zafer ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yol, her zaman rehberimiz olacak.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
Türk Milleti bağımsızlığı uğruna, işgalci devletlere karşı çok büyük mücadeleler vermiş, sayısız zaferlere imza atmıştır. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz da bu zaferlerden biridir. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra kazanılan bir zafer olarak, bağımsızlığımızın ilelebet süreceğine dair tüm dünyaya verdiğimiz ilan niteliğindedir. Bu zafer, Türk Milleti’nin milli mücadele ruhunun, birlik ve beraberliğinin, vatan sevgisinin gücünü de göstermiştir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin bütün şehit ve gazilerini rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

BULDAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ŞEVİK
Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı gösterecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecektir. Milli mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını kanları ve canları pahasına sağlayan, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın ve silahlı kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ
Kahraman ordumuzun o gün vermiş olduğu destansı mücadele, halkımızın kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden, hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak, bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biri olmuştur.
30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, Vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.
O gün kazanılan zaferin mutluluğunu ve gururunu bu günde yüreklerimizde aynı duygularla muhafaza etmekteyiz ve bundan sonrada etmeye devam edeceğiz.
Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır.
Herkes bilmelidir ki taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerlerimiz, çizilecek sınırımız ve paylaşılacak devletimiz asla ve asla yoktur.
Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından; Bu şanlı ve şerefli mücadelenin mirasçıları olarak, birlik ve beraberliğimizi canımız pahasına koruyarak ve ülkemize yapılan her türlü iç ve dış saldırı karşısında tek yürek olarak cevap vermelktir. Bunun yanın da ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, hürmet ve şükranla yad ediyorum.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bizi, geçmişin şanlı tarih sayfalarından dersler çıkararak geleceğin yeni ve güçlü Türkiye’sine ulaştıracak feyzi ve inancı pekiştirmesini diliyorum.

CUMHURİYET HALKP PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI MAHİR AKBABA
Ağustos ayı, Türk Milleti’nin zafer ayıdır. 30 Ağustos 1922 günü, Türk İstiklal Harbi’nin askeri, büyük bir zafere imzasını atmıştır. 97 yıl önce bu gün, bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusunun, ATATÜRK’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazandığı, Sevr Antlaşması’nı parçaladığı, Lozan Barışı’nı sağladığı ve Cumhuriyetin kurulduğu gün olmuştur.
Vatan aşkıyla cepheden cepheye koşturan kahraman askerlerimiz ve kahraman milletimizin, bütün işgal girişimlerine karşı göğsünü siper ederek kazandığımız Kurtuluş Savaşımızın şanlı zaferinin 97. yıldönümüdür. Bizler, işgalcilere karşı bağımsız yaşama iradesinin kan ve ateşle yazılan destanının 97. yıldönümünde zaferi yaratan şehit ve gazilerinin anısı önünde saygıyla eğilmekteyiz.
Denizli Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eseriniz, armağanınız, emanetiniz ve vasiyetiniz olan ülkenin bölünmez bütünlüğünü, demokratik değerleri, hukukun üstünlüğünü, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlığa ait Cumhuriyetin tüm ilkelerini korumak ve uygulamak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ AVUKAT YUSUF GARİP
Anadolu Türk’ün ilelebet yurdudur. 1071 yılında Malazgirt Zaferiyle Türk milletinin yurt yaptığı Anadolu’dan vatan topraklarımızdan bizleri uzaklaştırmak isteyenler her zaman Türk’ün sert tokadıyla karşılaşmış, planları bin yıldır tutmamıştır. Vatan topraklarımıza saldırıp, parçalamak isteyenlere en güzel cevap Kurtuluş Mücadelesi destanımız ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesidir. Türk ulusu ve onun kahraman ordusu; milli birlik ve beraberlik içerisinde vatanı işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek eşsiz bir mücadele göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos zaferi ve destanı, Türk ulusunun varlığına ve onun bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere vurulmuş en ağır darbedir. Bu zafer, Türk Milletinin talihini, kaderini ve akıbetini aydınlatmıştır. Sonuçta kazanan aziz milletimiz, sonunda başarıyı hak eden fazilet ve hamiyet dolu milli yürekler olmuştur. Türk milletinin kutlu varlığına pranga vurmak için birbiriyle yarışan husumet ittifakı layık olduğu acı dersini meydanlarda dün olduğu gibi bugünde almaktadır. Günümüzde terörle ülkemizi yıpratmak isteyenler kara emellerine ulaşamadıkları gibi güçlü, çelikten Türk Ordusunun tokadıyla da inim inim inlemektedirler. Zaferlerimizi gölgeleyip egemenlik haklarımızı savsaklamaya kalkışanlara 30 Ağustos şuuruyla, çelik gibi bir iradeyle ve misliyle mukabele edeceğimizi hiç kimse hatırdan çıkarmamalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları, büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum.

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
30 Ağustos Zaferi ile taçlanan milletimizin zaferler ayı Ağustos’u, geride bırakıyoruz. 26 Ağustos 1071’deki Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu vatan edinen milletimiz, 23 Ağustos 1921’deki Kurtuluş savaşımızın dönüm noktası niteliğindeki Sakarya Meydan Muharebesi ile yaklaşık 1000 yıldır yaşadığı bu topraklardan canı pahasına da olsa çıkmayacağını, Dumlupınar’daki 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan 26 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ile de namusu bildiği vatanını kimselere bırakmayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Tarihe mal olmuş badireler atlatarak Anadolu’nun Fethi’nden bugünlere kadar gelen Türk Milleti, 2023 hedefleri doğrultusunda daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Milletimiz, 21’inci asırda, sadece vatan toprakları içindeki yurttaşlarının değil, yurt dışındaki soydaşları ile ecdadımızın asırlar boyunca huzur ve güvenle yönettiği farklı coğrafyalardaki mazlum toplumların da hamisi, duası ve umudu olmuştur. Var oldukça da, Türk İslam coğrafyasının sancağı, adalet ve güvenin timsali, insanlığın teminatı olmaya devam edecektir. Denizli iş dünyası olarak bizler de, insan odaklı hizmetlerimizle gönülleri, bereketli ve örnek ticari faaliyetlerimizle de sınırlar ötesindeki zihinleri fethetmeye, uluslararası pazarlara Türk Malı’nın damgasını vurmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, vatanı ve milleti için şehadet şerbetini içmiş tüm yiğitlerimizi rahmetle; bayrağı ve bağımsızlığı için aziz kanını toprağa dökmüş gazilerimizi ise şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin anneleri ile babalarının ellerinden öperken, aileleri ile aramızdan ayrılmış gazilerimizin yakınları da şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun; Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı daim olsun.
DENİZLİ SANAYNİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ
30 Ağustos Zaferi, milletimizin şanlı tarihindeki eşsiz kahramanlık günlerinden biridir. 30 Ağustos 1922 yılında şanlı ordumuz, yurdumuzu düşmanlardan tamamen temizleyerek büyük bir zafere imza atmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan bütünüyle arındırıldığı bu destansı zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerini atmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Tarih boyunca hiç kimsenin boyundurluğu altında yaşamayan yüce milletimiz Başkomutanlık Meydan Muharebesinde tüm dünyaya bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini göstermiştir.
Bugün, Atalarımızın bu güzel vatanı hangi zor şartlar altında bizlere bıraktığının farkındayız. Çok çalışarak, üreterek, istihdam yaratarak Atalarımızın bu güzel mirasını kalkındıracak ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktaracağız.
Bu duygu ve düşünceler ile haklı gururunu yaşadığımız Zafer Bayramının yıldönümünde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan toprağı için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu